Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Būvniecība pansionātā jāpārtrauc

© F64

Aizvadītajā nedēļā aprakstot situāciju pansionātā Liepa, kas atrodas Rīgā, Zolitūdes ielā 30, Neatkarīgā novēroja, ka ēkai tiek celts trešais stāvs, bet teritorijā brīvi pārvietojas iemītnieki. Nekādi norobežojumi nebija manāmi.

Pansionāta direktore Marika Žuravļova apgalvoja, ka cilvēki telpās zem būvniecības zonas neatrodas un ir pārvietoti uz citu ēkas daļu. Viņa piebilda, ka pansionātam iespējami ātrāk jāuzbūvē sabojātais jumts un kuram gan būtu labums, ja darbi iekavēsies.

Rīgas pilsētas būvvaldē vakar informēja, ka, būvinspektorei 22. jūlijā vizuāli apsekojot būvobjektu Sociālās aprūpes un rehabilitācijas iestāde – veco ļaužu pansionāts Zolitūdes ielā 30, konstatēts, ka saskaņā ar būvprojektu virs esošās administratīvās ēkas ir uzsākta trešā stāva ārsienu un nesošās starpsienas būvniecība. Vienlaikus konstatēts, ka ēka šajā laikā tiek ekspluatēta, tās pirmajā un otrajā stāvā atrodas Sociālās aprūpes centrs – pansionāts Liepa. Savukārt būvvaldē iesniegtais un saskaņotais būvprojekts neparedz telpu ekspluatāciju būvdarbu veikšanas laikā. Tāpat arī konstatēts, ka darbu organizēšanas projektā nav paredzēti pasākumi, kas veicami, lai nodrošinātu netraucētu telpu ekspluatāciju rekonstrukcijas un paplašināšanas būvdarbu veikšanas laikā: kādi darbi un kādā secībā veicami, kuras telpas konkrētu darbu veikšanas laikā var tikt ekspluatētas, kur un kā būvlaukumā ir iespējams pārvietoties pansionāta iemītniekiem tā, lai netiktu radīts apdraudējums viņu veselībai un drošībai.

Tāpēc pašlaik ir uzdots apturēt būvniecību, līdz būvniecību reglamentējošo normatīvo aktu noteiktā kārtībā tiks izstrādāti, saskaņoti un būvvaldē akceptēti būvprojekta darbu organizēšanas projekta papildinājumi. Uz pansionātu devās arī Rīgas domes Labklājības departamenta komisija, kas pieprasīja paskaidrojumu no direktores un apskatīja telpas. Tomēr, kā atzīst būvvaldē, nereti ir jāveic vairākas atkārtotas pārbaudes, līdz būvniecību vai telpu ekspluatāciju tiešām pārtrauc.

***

Neatkarīgā, 2014.24.07.

DARBI TOMĒR JĀPĀRTRAUC.

Būvvaldē līdz 6. augustam gaida nepieciešamos būvprojekta darbu organizēšanas projekta papildinājumus. Līdz tam laikam būvniecība pansionāta teritorijā jāpārtrauc