Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā

Ventspils svētku pasākumus apmeklējuši ap 125 000 cilvēku

© publicitātes foto

Aizvadītajā nedēļas nogalē, atzīmējot pilsētas 724. jubileju, norisinājās Ventspils Pilsētas svētki. Plašā un daudzveidīgā svētku programma, kā ierasts, pulcēja ievērojamu skaitu apmeklētāju, organizētāji lēš, ka kopumā Ventspils Pilsētas svētku pasākumus apmeklējuši ap 125 000 cilvēku.

Visiecienītākie bijuši pasākumi Ostas ielas promenādē – cilvēki labprāt apskatīja starptautiskā ziedu paklāju festivāla darbus, kuru devīze šogad bija „Garšīgi dzīvojam”, baudīja koncertus, vēroja spēkavīru cīņas un iepirkās svētku tirdziņā. Sestdienas vakara programmā izskanēja leģendārās grupas „Jumprava” un mūziķa „Lou Bega” uzstāšanās, uzrunu teica Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs un viesus priecēja krāšņs salūts.

Ventspilnieki un pilsētas viesi svētku laikā izmantoja arī aktīvās atpūtas iespējas Ventspilī, izklaidējoties Piedzīvojumu parkā un abos akvaparkos. Piedzīvojumu parkā kopumā, tai skaitā Kantrī pasākumā, kurā muzicēja grupa „Klaidonis” un Linita, paviesojušies ap 13 000 apmeklētāju. Ūdens piedzīvojumu parku apmeklējuši 800 cilvēki, savukārt ievērojams apmeklētāju skaita pieaugums karsto laika apstākļu dēļ bijis Pludmales akvaparkā - 3700 cilvēki, kas ir par 25% vairāk nekā pērn. Pludmales akvaparkā 2.augustā bija Atvērtā nakts, bet svētku izskaņā, svētdien, Ūdens piedzīvojumu parkā notika ātrumšļūkšanas sacensības.

Tradicionālajā svētku gājienā, kas ik gadu pulcē gan plašu dalībnieku, gan skatītāju skaitu, šogad piedalījās 130 dažādas iestādes, uzņēmumi, biedrības, draugu un domubiedru kopas, kopskaitā - 4000 dalībnieki, priecējot skatītājus ar krāšņiem tērpiem un dažādām aktivitātēm.

Iespēju svētku laikā apmeklēt Ventspils Jaunrades namu, tai skaitā planetāriju un observatoriju, izmantoja 2200 cilvēku. Apmeklētāju ērtībai tika dubultots planetārija seansu skaits, kā arī pagarināts Ventspils Jaunrades nama darbalaiks.

Pilsētas svētku apmeklētāji ik gadu novērtē iespēju svētkus Ostas ielas promenādē apskatīt no Ventas puses, dodoties izbraucienā ar kuģīti „Hercogs Jēkabs”. Šogad kuģītis izvizināja 2600 viesus.

Svētkos ievērojams apmeklētāju skaits bijis arī Ventspils muzejos – Livonijas ordeņa pilī, Piejūras brīvdabas muzejā un Amatu mājā viesojušies, kā arī izbraucienā ar iecienīto Mazbānīti devušies 9000 cilvēki. Ventspils muzejs Pilsētas svētkos bija sarūpējis īpašu programmu – koncertus, humorpilnus stāstus par senajām veselības kopšanas un ārstēšanas tradīcijām, vingrošanu, rotu darināšanu, sveču darbnīcu un tradicionālo keramikas cepļa atvēršanu.

Nakts dejas Reņķa dārzā, kur muzicēja Andris Ērglis, grupas „Sound Poets” un „Otra puse”, kā arī Ufo ar grupu, apmeklēja tiešām ievērojams ballēties gribētāju skaits - 4100 dažāda gadagājuma ventspilnieku un svētku viesu.

Jāatzīmē, ka ventspilnieki un pilsētas viesi novērtē piedāvāto iespēju – nopelnīt, saņemt un pilsētas objektos izmantot Ventspils valūtu – ventus. Pilsētas svētkos izsniegts rekordliels ventu daudzums – 368 000! Pēc ventiem interesenti devās gan uz Tūrisma informācijas centru, gan uz Ventu bankas filiālēm – Olimpiskā centra „Ventspils” viesnīcu un informācijas telti Ostas ielas krastmalā.