Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Autopārvadātāju automašīnu ekspluatācijas nodoklī iespējamas izmaiņas

© nra.lv

Izmaiņas autopārvadātāju automašīnu ekspluatācijas nodoklī nav izslēdzamas, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja Satiksmes ministrijā, atbildot uz jautājumu, vai autopārvadātājiem varētu piemērot ekspluatācijas nodokļa atbrīvojumu.

Patlaban esot dots Satiksmes ministrijas vadības uzdevums gatavot aprēķinus un attiecīgus grozījumus, pie kuriem strādā Autosatiksmes departamenta speciālisti.

Kā ziņots, jau iepriekš uzņēmēji pauda neizpratni, kāpēc, ieviešot eirovinjeti, vēl jāmaksā ekspluatācijas nodoklis. Piemēram, vieglo automašīnu transportētāja ar autovedēju "Kurbads un Ko" pārstāvji Kristīne Rīmene un Mārtiņš Eglītis norādīja, ka nav skaidrs, kāpēc, ieviešot maksu par ceļu lietošanu Latvijā no 1.jūlija, vēl papildus būs jāmaksā ceļa nodeva. Tas nozīmējot, ka divreiz nāksies maksāt par vienu un to pašu situācijā, kad konkurenti kaimiņvalstīs to nedara, savukārt konkurence ir asa.

Rīmene norāda, ka nodeva tiek atlikta jau vairākus gadus un uzņēmējs vienmēr teiks, ka nevajag papildu izmaksas, un tā ir normāla uzņēmēja loģika. Taču būtiskākais jautājums esot, "cik liela jēga ir no tā, kur šie līdzekļi tiek novirzīti". "Piemēram, nesaprotu, vai uzņēmēji netiks dubultā aplikti ar nodokļiem - gan šo ceļa maksu, gan plus vēl to, ko uzņēmēji jau maksā, izejot tehnisko apskati, - ceļu nodokli. Nevienā valsts institūciju mājaslapā neatradu precīzu skaidrojumu šai situācijai," neizpratnē bija uzņēmēja.