Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Jelgavā notiks XII Piena paku laivu regate

© publicitātes

Šodien Jelgavā noritēs tradicionālā Piena paku laivu regate, kuru šogad atbalsta AS "Tukuma piens" ar zīmolu "Baltais"

Par regates kārtību viņš skaidroja, ka tukšās "Baltais" piena pakas, nedaudz piepūles, kreatīva ideja un ģeniāla komanda ir galvenie pamatnoteikumi, lai kļūtu par regates dalībnieku un dotos braucienā pa Lielupes ūdeņiem. "Šī vienkāršā formula ļaus cīnīties par uzvaru dažādās kategorijās XII "Baltais" Piena paku laivu regatē," sacīja Kalniņš.

Šogad laivu būvniecībai jau plānots izmantot vairāk nekā 40 000 "Baltais" piena paku, ko dāvina AS "Tukuma piena kombināts".

Kalniņš skaidroja, ka izgatavot laivas un piedalīties regatē var ikviens interesents - gan privātpersonas, gan uzņēmumi. Laivu būvētājiem svarīgi ir atcerēties, ka laivas ir atļauts darbināt tikai ar cilvēka spēka palīdzību. Dažāda veida motoru, saspiesta gaisa vai citu enerģijas avotu izmantošana nav atļauta.

Tradicionāli visas komandas piedalīsies parādes braucienā un sacentīsies dažādās nominācijās - "Oriģinālākā laiva", "Visatraktīvākā komanda", "Ātrākā laiva", "Inovatīvākā laiva", "Pilnīgs sviests" un citās.

XII "Baltais" Piena paku laivu regati un XIV Piena, maizes un medus svētkus rīko Jelgavas pilsētas dome un pašvaldības iestāde "Kultūra".

Piena paku laivu regates pirmsākumi meklējami 2003.gadā, kad Piena, maizes un medus svētku laikā Lielupē notika piena iepakojumu plostu parāde, kurā piedalījās desmit plosti. Šim nolūkam tika izmantots apmēram 15 000 piena paku.

Kā ziņots, pagājušogad, 24.augustā, XI "Rasas" piena paku laivu regatē Lielupes ūdeņos Jelgavā piedalījās rekordliels skaits dalībnieku - 40 komandas.

Pērn ap 40 000 "Rasas" piena paku dāvināja piena pārstrādes uzņēmums "Food Union".