Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā

DIENAS SVARĪGĀKO NOTIKUMU KOPSAVILKUMS

© f64

Dienas svarīgāko norišu apskats.

OGRĒ PLŪDI: Ugunsdzēsēji ceturtdienas rītā no vienas mājas plūdu skartajā teritorijā Ogrē evakuējuši vēl trīs cilvēkus - vienu vīrieti invalīdu un divus jauniešus. Līdz ar to kopumā no plūdu skartajām vietām evakuēti desmit cilvēki un trīs suņi, pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Inga Vetere.

PEDOFILA FOTOROBOTS: Jau ziņojām, ka otrdien ap pulksten 16:20 Pārdaugavā kāds vīrietis, piedraudot ar vardarbību, veicis seksuāla rakstura uzbrukumu mazgadīgai meitenei.

ŪDENS LĪMENIS: Aizvadītās diennakts laikā ūdens līmenis visstraujāk ir cēlies Aiviekstē un Ogrē, turklāt hidrologi neprognozē ātru plūdu beigšanos, aģentūra LETA uzzināja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

GRIGULE IZSTĀJAS: Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Iveta Grigule (ZZS) izstājusies no līdz šim pārstāvētās EP grupas "Brīvības un tiešās demokrātijas Eiropa" (EFD), tādējādi to izjaucot, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

BAUMAS PAR PLŪDU IEMESLU: Aizsardzības ministrija (AM) nepiekrīt valsts SIA "Zemkopības ministrijas nekustamie īpašumi" pārstāvja vakar Latvijas Televīzijā paustajam viedoklim, ka Ogres novada plūdu iemesls varētu būt aviācijas bāzes lidlauks Lielvārdē pēc tam, kad tur veikti rekonstrukcijas darbi.

MOZGIS GATAVS: Bijušais Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas vadītājs, pašreizējais Slimību profilakses un kontroles centra direktora vietnieks attīstības un epidemioloģiskās drošības jautājumos Dzintars Mozgis labprāt pieņemtu veselības ministra amatu.