Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

DIENAS SVARĪGĀKO NOTIKUMU KOPSAVILKUMS

© F64

Dienas svarīgāko notikumu apskats.

BALSU PIRKŠANA: Partija "Saskaņa" kā lieciniekus uz Augstākajā tiesā (AT) skatāmo vēlēšanu rezultātu atcelšanas Latgalē lietu aicina ierasties LTV žurnālisti Olgu Dragiļevu un pētījuma centra "SKDS" vadītāju Arni Kaktiņu.

BĒRZIŅŠ APMIERINĀTS: Valsts prezidents Andris Bērziņš šodien, tiekoties ar topošās koalīcijas partneriem, neesot izteicis iebildumus pret kādu no ministru kandidātiem.

KOALĪCIJA NORAIDA BAUMAS: Topošās koalīcijas politiķi noraida bažas par partijas "Latvijai un Ventspilij" priekšsēdētāja, Ventspils mēra Aivara Lemberga pārāk lielo ietekmi jaunās valdības izveidē.

DINAMO SPĒLE PRET SOCHI: 2014. gada olimpiskajā pilsētā Sočos ceturto uzvaru pēc kārtas meklēs Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo", kas šodien pulksten 18:00 tiksies ar Rietumu konferences pēdējā vietā esošo "Sochi", kura 18 spēlēs guvusi tikai 27 vārtus. Tiešraide kanālā "Viasat Sport Baltic".

CITADELES PĀRDOŠANA: Līgums starp Privatizācijas aģentūru (PA) un ASV fondu "Ripplewood Holdings" par AS "Citadele banka" ("Citadele") valsts akciju iegādi varētu tikt parakstīts jau šo piektdien, 31.oktobrī, aģentūru LETA informēja PA.

ŽURNĀLISTE RUNĀ: Sniedzot liecību Augstākajā tiesā (AT), žurnāliste Olga Dragiļeva savā liecībā tiesai atsaucās uz gūto informāciju veidotajā sižetā, kurā noskaidrots konkrēts balsu pirkšanas gadījums. Kā AT skatāmajā lietā par pilnīgu vai daļēju 12.Saeimas vēlēšanu rezultātu atcelšanu Latgalē sacīja Dragiļeva, žurnāliste, veidojot sižetu raidījumam "De facto", noskaidroja, ka viens cilvēks stāstīja, kā viņš pats vēlēšanās pārdeva savu balsi. Dragiļeva sižetu veidoja Sakstagalā. Pēc viņas vārdiem, šis cilvēks ļoti precīzi izstāstīja, kā vēlēšanu rītā pie viņa atbraucis paziņa un par pieciem eiro piedāvāja pārdot savu balsi par labu "Vienotības" sarakstam, konkrēti - Dzintaru Zaķi.

VIENOTĪBA IZVIRZA: Partijas "Vienotība" valde šodien nolēma virzīt "Iespējamās misijas" vadītāju Mārīti Seili izglītības un zinātnes ministra amatam.