Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

PRAKTISKI: Septiņi padomi, kā izvēlēties īsto nagu laku

© cnn.com

Lai arī pēdējos gados arvien aktuālākas kļūst UV lampās žāvējamās gēla nagu lakas (Shellac, Gelish, GelLack), kas ne tikai ir viegli uzklājamas un skaisti izskatās, bet ir arī ļoti noturīgas, daudzas sievietes joprojām ir uzticīgas parastajām nagu lakām.

Skaistumkopšanas industrijai arvien attīstoties, arī nagu laku ražotāji nesnauž un piedāvā arvien jaunus produktus, arvien plašāku krāsu toņu spektru, solot gan viendabīgāku krāsas konsistenci un vienkāršāku uzklāšanu, gan ilgstošāku noturību, gan glancētāku spīdumu. Neatkarīgā skaidro, kā neapjukt nagu laku krāsu un faktūru pasaulē un kā pazīt kvalitatīvu produktu.

1. Lai manikīrs būtu noturīgs, tam nepieciešami trīs komponenti – bāze (base), laka un virskārta (top coat) jeb nagu lakas nostiprinātājs. Bāze nepieciešama, lai laka klātos vienmērīgāk un neiekrāsotu naga plātnīti (jo īpaši, ja izvēlaties piesātināti košu vai ļoti tumšu krāsu). Savukārt lakas stiprinātājs nepieciešams, lai tā saglabātu ilgāku noturību un reizē iegūtu īpašu spīdumu. Steidzīgajām tiek piedāvātas nagu laku virskārtas, kas paātrina lakas nožūšanu. Savukārt zīmols CND šogad nācis klajā ar jaunākās paaudzes nagu lakām Vinylux, kam nav nepieciešama bāze – jo tās sastāvs nodrošina perfektu lakas saķeri ar naga plātni.

2. Izvēloties nagu laku, svarīgi pievērst uzmanību zīmolam. Slavenie zīmoli patērētāju vidū ar to arī ir slaveni, ka piedāvā kvalitatīvu produktu, kura sastāvā nav veselībai kaitīgu ķīmisko piemaisījumu. Jo, pircēju atzinību reiz iemantojuši, tie neatļaujas riskēt to pazaudēt.

3. Mazāk svarīga nav arī cena. Ja nagu laka ir ļoti lēta, vajadzētu būt uzmanīgām, jo kvalitatīva produkta ceļš no ražošanas līdz patērētājam nevar maksāt pārdesmit centus.

4. Aplūkojiet nagu lakas sastāvu. Saprotams, ka vislabākās ir tās, kuru sastāvam pievienotas arī vielas, kas nagus atjauno, stiprina – keratīns, kalcijs, vitamīns E.

5. Pievērsiet uzmanību arī produkta iepakojumam jeb nagu lakas pudelītei. Tā nedrīkst būt šķība, noskrāpēta, stikls nedrīkst būt ieplaisājis, burti nedrīkst būt izdzisuši. Ja tā no ārpuses nav perfekta, esiet uzmanīgas – jo šis ir tas gadījums, kad ārējais izskats bieži vien atspoguļo arī saturu.

6. Svarīgi arī, lai būtu acīmredzams, ka pirms jums nagu lakas pudelīti neviens nav atvēris un testējis.

7. Kvalitatīvas nagu lakas neizžūst pat pēc pusgada, gada, un tomēr katrai nagu lakai ir savs derīguma termiņš – tam arī jābūt norādītam uz iepakojuma.

***

DER ZINĀT!

•nagu lakas krāsu nevar noteikt, to uzlakojot uz baltas papīra lapas – tādā veidā var pārliecināties vien par krāsas caurspīdīgumu

•nagu lakai jābūt ne pārāk šķidrai un ne pārāk biezai – izvelkot otiņu no pudelītes, krāsas pilienam jānotek pāris sekunžu laikā;

ja tā nav, laka ir pārāk bieza, tātad – veca vai nekvalitatīva

•vislabākās otiņas, kas nodrošina perfektu lakas uzklāšanu, ir ar gariem, smalkiem un stingriem sariņiem

•katru nākamo lakas kārtu klāj tikai tad, kad iepriekšējā ir pilnībā nožuvusi

•tumša nagu lakas krāsa padara nagus vizuāli īsākus, turpretī gaiša – garākus un slaidākus

•pieskaņot nagu laku lūpu krāsai sen vairs nav aktuāli