Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Nedēļas gaitā pakāpeniski pastiprināsies sals; sniegs nav gaidāms

© F64

Latvijas austrumu daļā teritoriju klāj vietām pat 4-7 cm bieza sniega sega un šonedēļ tā ievērojami nesaplaks, jo pakāpeniski pastiprināsies sals, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Tomēr arī sniega segas pieaugums nav gaidāms – otrdien no rietumiem Latvijai pāri virzīsies nokrišņu mākoņi, tomēr to ceļu uz austrumiem aizšķērsos spēcīgais anticiklons virs Krievijas, līdz ar to slapjš sniegs un lietus gaidāms vien valsts rietumu un centrālajos rajonos, kur arī gaisa temperatūra vēl līdz nedēļas vidum paaugstināsies virs 0 grādu atzīmes, otrdien un trešdien jūras piekrastē sasniedzot pat +4...+5 grādus. Otrdien valsts vidienē gaidāma arī apledojuma veidošanās, ceļi būs slideni.

Darba nedēļas otrajā pusē un brīvdienās virs Latvijas atkal pastiprināsies anticiklona ietekme – nokrišņu nebūs, mākoņi pakāpeniski izklīdīs un brīvdienās gaidāms saulains laiks. Tomēr tas veicinās ievērojamu gaisa temperatūras pazemināšanos – novembra pēdējās dienās (sestdien un svētdien) naktīs teritorijas lielākajā daļā termometra stabiņš noslīdēs vismaz līdz -5...-10 grādu atzīmēm, bet dienas laikā nepakāpsies virs 0...-5 grādu atzīmēm – gaidāms stabils sals.

Ilgāka termiņa prognozes gan nav viennozīmīgas par to, vai stabili sala apstākļi Latvijā saglabāsies arī decembra sākumā. Ja virs Austrumeiropas saglabāsies anticiklona ietekme, sals pieturēsies, tomēr, ja pāri Skandināvijas pussalai no Atlantijas okeāna virzīsies aktīvi cikloni, vēji iegriezīsies no rietumu puses un mūsu reģionā ieplūdīs siltākas gaisa masas, nesot atkusni un arī lietu. Šo informāciju precizēsim nedēļas gaitā.