Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

DIENAS SVARĪGĀKO NOTIKUMU KOPSAVILKUMS

© F64

Dienas svarīgāko notikumu apskats.

NEIET SOCIĀLIE TĪKLI: Miljoniem lietotāju visā pasaulē otrdien nespēja piekļūt saviem kontiem sociālās saziņas vietnē "Facebook", bet dažās valstīs tika traucēta arī fotogrāfiju apmaiņas vietnes "Instagram" darbība.

AUŠVICA UN 70 GADI: Apritot 70.gadskārtai kopš Aušvicas koncentrācijas nometnes ieslodzīto atbrīvošanas, pasaule piemin nacistu masu genocīda upurus.

KLEJO DATORVĪRUSS: E-pasta lietotājiem Latvijā tiek izsūtītas mēstules ar tēmu "Neapmaksats rekins!" vai "Sūdzība par rēķinu". Atverot mēstules pielikumā esošo failu, dators tiek inficēts ar "CTB Locker" vīrusu, kas šifrē visus datorā esošos failus. Vīruss izplatās caur failu apmaiņas vietnēm, tādām kā failiem.lv, files.inbox.lv un lejup.lv.

LATVIJA NEPIEDALĪSIES EXPO: Latvija nepiedalīsies starptautiskajā izstādē "World Expo 2015", kas šogad norisināsies Itālijas pilsētā Milānā, šodien lēma valdība.

BĒRZIŅŠ NEDOSIES UZ MASKAVU 9. MAIJĀ: Ņemot vērā Eiropas Savienības Ārlietu padomes 19.janvāra sēdē notikušo diskusiju, kā arī to, ka Krievijas rīcības dēļ situācija Ukrainas austrumos pasliktinās - iet bojā un cieš nevainīgi civiliedzīvotāji -, Latvijas Valsts prezidents Andris Bērziņš nolēmis nedoties uz 9.maija svinībām Maskavā.