Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā

Braukšanu pa valsts ceļiem vietām apgrūtina apledojums

© Publicitātes foto

VAS Latvijas Valsts ceļi informē, ka šorīt braukšanas apstākļus pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem vietām apgrūtina apledojums. Latgalē un Vidzemē vietām nedaudz snieg. Gaisa temperatūra no – 2ºC līdz +1ºC. Saskaņā ar metroloģisko prognozi dienā centrālajos un austrumu rajonos brīžiem gaidāmi nelieli nokrišņi – slapjš sniegs un lietus.

Uz valsts galvenajiem autoceļiem apgrūtinoši braukšanas apstākļi apledojuma dēļ ir sekojošos posmos:

Siguldas virzienā no Alūksnes pagrieziena – Veclaicenei;

Liepājas virzienā no Anneniekiem – Saldum un no Skrundas – Grobiņai;

Ludzas virzienā no Varakļāniem – Terehovai;

Daugavpils virzienā no Grebņevas – Špoģiem;

Rēzeknes apvedceļš.

Uz reģionālajiem ceļiem apgrūtināti braukšanas apstākļi ir Jelgavas, Aizkraukles, Kuldīgas, Liepājas, Saldus, Talsu, Tukuma, Ventspils, Balvu, Krāslavas, Alūksnes un Madonas apkaimēs

Ceļu uzturēšanas darbos šorīt ir iesaistītas 129 VAS Latvijas autoceļu uzturētājs ziemas dienesta tehnikas vienības, kas sākot jau no trijiem naktī, veic slideno ceļa posmu kaisīšanu un preventīvo pretapledojuma apstrādi.

Lai nepakļautu sevi un citus ceļu satiksmes dalībniekus paaugstinātam riskam, aicinām autovadītājus izvēlēties laika apstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un manieri.

Par apstākļiem, kas negatīvi ietekmē braukšanu pa valsts ceļiem, aicinām ziņot Satiksmes informācijas centram pa diennakts tālruni 80005555, vai izmantojot Twitter @LVceli, lai nodrošinātu šīs informācijas nodošanu atbildīgajiem ceļu uzturēšanas dienestiem tālākai operatīvai rīcībai.