Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Aktieris Bulis attaisnojas, kādēļ braucis uz Krimu

© f64

Sabiedrībā plašu rezonansi sacēlusi informācija par latviešu aktiera Andra Buļa došanos uz teātra festivālu „Varavīksnes tilts Sanktpēterburga-Simferopole-Jalta”, kurš norisinājies Krimā. Aktieris, par savu izrādi, „Facebook. Postscriptum” un debiju tajā saņēmis pamatīgu sabiedrības nosodījumu un izlēmis publicēt savu viedokli par šo jautājumu sociālā tīkla facebook profilā.

Par spīti tam, ka pēc aktiera domām, žurnālisti ir informāciju pamatīgi sagrozījuši un tam, ka līdzcilvēki viņam esot ieteikuši „neņemt” šo visu lietu galvā, aktieris tomēr nolēmis publiskot savu nostāju šajā jautājumā.


”Es nezinu, cik iespējams paskaidrot, ko teātriem un aktieriem nozīmē piedalīšanās Starptautiskos teātra festivālos, taču  tie, kuri seko teātra aktualitātēm sen būs pamanījuši, cik daudzos slavenos teātra festivālos piedalās Jaunais Rīgas teātris.


Tad lūk, saņēmu piedāvājumu piedalīties St.Peterburgas teātra festivālā. Piekritu un pārliecinājos, lai visur ir rakstīts, ka būsim no Latvijas. Festivāls uzņēmās visus izdevumus, lai mūsu bagātajai kultūras jomai tas būtu mazāk sāpīgi. Bet te zvans no festivāla un jautājums, vai man nav iebildumi spēlēt šī festivāla un St.P. sadraudzības pilsētā Simferopolē un Jaltā...tātad KRIMĀ ?” ziņo A. Bulis un norāda, ka kamēr rūpīgi apdomājis šo lūgumu, saņēmis aicinājumu no Ukrainas pilsētā Hersonā notiekošā festivāla Melponema Travir, ar aicinājumu piedalīties viņu pasākumā.

„Es pirms gada šajā festivālā ar savu izrādi uzvarēju vienā no kategorijām, un nu viņi mani aicināja spēlēt atkal. Es atklāju, ka došos uz Krimu un viņu reakcija bija –Super! Tas ir tepat blakus, varēsim aizbraukt ar mašīnu, nebūs biļetes lidmašīnai jāpērk,” atklāj Bulis un piezīmē, ka Ukrainā notiekošo festivālu apmeklēt tomēr nav sanācis aizņemtā grafika dēļ,  bet viņi sarunājuši tikties nākamgad.

„Laikam tad es pieņēmu lēmumu braukt uz Krimu, jo ja blakus teātris saka, ka šādas aktivitātes var apvienot, tad var un kaut kur starp politiskiem plauktiem ir cilvēks!” uzsver A. Bulis.