Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Rinkēviča ieraksti tiek papildināti ar aizdomīgām bildēm

© twitter

Šorīt sociālo tīklu lietotājus pārsteidzis kāds Latvijas Republikas ārlietu ministra paziņojums sociālajā tīklā twitter, kurš, iespējams, automātiskas kļūdas dēļ, papildināts ar ārkārtīgi nepiemērotu bildi.

Ārlietu ministrs savā twitter kontā ievietojis ziņu, ka šorīt viesosies RīgaTV 24 studijā, kur runāšot par dažādām ārpolitiskām aktivitātēm un atzīmējis vietnē „swarmapp”, ka šobrīd atrodoties konkrētā televīzijas kanāla telpās.

Vietne swarmapp ir uz lietotāja atrašanos balstīta tiešsaistes sociālā tīkla tīmekļa vietne, kuru visērtāk izmantot ar mobilo ierīču palīdzību. Tad nu šajā sociālā tīmekļa vietnē konkrētās adresēs pierakstās dažādi lietotāji, kuri nereti uzņem arī attēlu, lai papildinātu savu ierakstu. Šie attēli saglabājās vietnē un pierakstoties kādam citam, kurš nav savu ierakstu papildinājis ar bildi, var izlekt kā ieraksta papildinājums. Bildes konkrētajos kontos pie lietotāju ierakstiem pievienojas automātiski. Tad nu no visām RīgaTV 24 adresē pievienotājām 77 bildēm pie E. Rinkēviča twitter ieraksta par ārpolitiskām aktivitātēm pievienojās bilde ar jaunu vīrieti, kurš guļ rozā gultas veļā.

Socālo tīklu lietotāji pauž nosodījumu un sajūsmu par šādu notikumu sakritību norādot, ka ministram taisnība – bilde, kura pievienojusies pie viņa twitter ieraksta patiešām vērtējama, kā izteikti ārpolitiska.