Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Latvijā

Anglija faktiski tur gūstā Latvijas pilsoni – ļaudis par Brices bērna adopciju

© f64

Vakar ziņots – tiesa Lielbritānijā atzinusi, ka Lailas Brices meitas, kuru viņai atņēma valsts sociālie dienesti, adopcija atbilst meitenes interesēm. Šis skandāls ilgst jau vairākus gadus un par žurnālistes tiesībām atgūt savu bērnu iestājušies arī sabiedrības locekļi.

Portāls nra.lv saņēmis kādas lasītājas viedokli par šo notikumu. Lasītāja  atsūtījusi arī kādas facebook grupas, kura aizstāv Latvijas bērnu tiesības atklāto vēstuli.

 „Mēs esam sašutuma pilni par to ,ka mūsu pašu valdībā nevar sniegt palīdzību savām pilsoņiem un bloķē jebkādu risinājumu Saeimā! Vai Latvijā nav brīva valsts, vai vienkārši nomainīja saimnieku? Vēlos jums parādīt vēstules fragmentu, ko iesniedzām Saeimā”, vēstīts portālam nra.lv atsūtītā ziņā, kurš papildināts ar vēstuli:

 Godātais vēstnieka kungs! Augsti godātais ministra kungs! Vai tiešām Latvija nav spējīga iestāties par saviem bērniem? Ir 21. gadsimts, mēs esam Eiropā - grūti noticēt, ka citas valsts pilsonis var būt faktiski nolaupīts mātei, valstij, pārkāpjot vairākus likumus, konvencijas u.t.t. Tālāk šis bērns tiek gatavots adopcijai, neskatoties uz to, ka māte cīnās par bērna atgriešanu jau sesto gadu. Turklāt, ne mātei, nedz arī Latvijas vēstniekam bērnu neļauj redzēt. Bērna pasei jau sen ir iztecējis derīguma termiņš un jau divus gadus bērns tiek turēts slepenajā adresē. Vispār nav zināms vai šis bērns vēl ir dzīvs! Faktiski, Lielbritānija nelikumīgi tur gūstā Latvijas pilsoni un Latvija neko nevar izdarīt? Vai tā ir Eiropa, demokrātija un cilvēktiesību ievērošana? Drīzāk, tā ir kaut kāda viduslaiku mežonība.

Tāpat grupas pārstāve norāda, ka valsts amatpersonu bezspēcība un neizdarība šajā jautājumā, patiešām iedveš bailes par Latvijas bērnu nākotni.

„Kāda Latvijai var būt nākotne, ja bērni, kurus gaida mājās, bezvēsts pazudīs ārzemēs ? Un, kas mēs esam par valsti, kas mēs esam par tautu, ja neiestāsimies par savu bērnu aizsardzību?” vaicā portāla nra.lv lasītāja.

Kā ziņots Lielbritānijas vakar atzina, ka Lailas Brices meitas, kuru viņai atņēma valsts sociālie dienesti, adopcija atbilst meitenes interesēm. Lailai Bricei meitu atņēma 2010. gadā. Lielbritānijas mediji ziņojši, ka meitenītei bijuši attīstības traucējumi un norādījuši uz mātes nespēju parūpēties par savu atvasi. Par spīti tam Laila Brice, ar Latvijas Ārlietu dienesta palīdzību turpinājusi cīnīties par savas meitas atgūšanu.