Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Stājies spēkā KNAB lēmums Dulevskai par saskaņojumu neatļauti lietot padomes auto

© F64

Stājies spēkā Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) lēmums par 100 eiro naudas sodu Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšsēdētāja vietniecei Aijai Dulevskai, kura apstiprinājusi atmaksai auto izmantošanas izdevumus, kas nav bijuši saistīti ar dienesta pienākumu pildīšanu, aģentūra LETA noskaidroja KNAB.

Dulevska sodu par valsts amatpersonai noteikto ierobežojumu rīkoties ar valsts vai pašvaldības mantu neievērošanu ir samaksājusi.

Dulevska, apstiprinot atmaksai transporta pakalpojumu izdevumus padomei, kuri nav saistīti ar padomes valsts amatpersonas dienesta, darba, amata pienākumu pildīšanu, neievēroja Publiskas personas finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanas likumā noteiktos autotransporta izmantošanas noteikumus.

Publiskas personas finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanas likums noteic, ka publiskas personas īpašumā, valdījumā vai lietošanā esošais autotransports, tostarp operatīvais transports, izmantojams tikai dienesta, darba vai amata pienākumu pildīšanai.

Autotransporta lietošana darba vajadzībām ir tāda autotransporta lietošana, kas nepieciešama amatpersonas vai darbinieka darba pienākumu pildīšanai, nodrošinot publiskas personas vai publiskas personas institūcijas iestādes funkciju izpildi, norāda KNAB.

Kā atbildību mīkstinošu apstākli KNAB ņēma vērā to, ka Dulevska atzīst izdarīto pārkāpumu.

Dulevska iepriekš aģentūrai LETA skaidroja, ka sods saistīts ar dokumentu parakstīšanu par NEPLP bijušā priekšsēdētāja Aināra Dimanta iespēju iepriekš izmantot taksometra pakalpojumus.

KNAB piemēroja 300 eiro naudas sodu arī Dimantam, kurš to pārsūdzējis tiesā. Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesā aģentūra LETA noskaidroja, ka Dimanta sūdzība saņemta 13.novembrī un tā tiks izskatīta rakstveida procesā. Šobrīd nav zināms, kad tas varētu notikt.

Laikraksts "Diena" iepriekš vēstīja, ka Dimants esot oficiāli informējis, ka neatmaksās valsts budžetā 305 eiro, kurus Valsts kontroles (VK) ieskatā 2013.gadā neattaisnoti notērējis taksometru braucieniem, kas nav saistīti ar NEPLP darbu. Dimants braucis uz biznesa augstskolu "Turība" lasīt lekcijas žurnālistikas studentiem. KNAB pieprasījis no NEPLP čekus un citu informāciju, kas attiecas uz šiem braucieniem.

Dulevska šobrīd ir padomes priekšsēdētāja pienākumu izpildītāja. Viņa un Dimants nav vienīgā no padomes, kas bija nonākusi KNAB redzeslokā. LETA jau ziņoja, ka janvārī KNAB par amata savienošanas ierobežojumu pārkāpšanu piemēroja 250 eiro naudas sodu toreizējam padomes loceklim Gintam Grūbem.