Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Vēja radītos postījumus slimnīcai Ventspilī likvidē vairāk nekā 14 stundas

© F64

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 30.novembra plkst. 6.30 līdz 1.decembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 42 izsaukumus – 15 uz ugunsgrēku dzēšanu un 24 uz glābšanas darbiem, savukārt trīs no izsaukumiem bija maldinājumi.

Vakardien plkst. 7.57 tika saņemts izsaukums uz Inženieru ielu Ventspilī, kur Ziemeļkurzemes reģionālajai slimnīcai spēcīgais vējš bija norāvis daļu jumta seguma un tas nokrita uz vieglajām automašīnām. Kopumā spēcīgā vēja rezultātā tika norauts ēkas jumts 1200m2 platībā. Pārliecinoties, ka zem nokritušā jumta seguma nav cietušie, ugunsdzēsēji glābēji jumta segumu sadalīja fragmentos un novāca no septiņām automašīnām. Stiprā vēja radīto bojājumu likvidācijai tika piesaistīti arī divi frontālie iekrāvēji un ceļamkrāns, ar kuru palīdzību atlikušās jumta konstrukcijas tika demontētas un nostiprinātas. Stiprā vēja dēļ ēkas jumta demontāžas darbi tika pārtraukti plkst. 22.48 un tie tiks turpināti šodien.

Plkst. 14.06 VUGD saņēma izsaukumu uz Ikšķiles novada Tīnūžu pagastu, kur, saskaņā ar sākotnējo informāciju, dūmoja celtniecības vagoniņš. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg dzīvojamais vagons 30m2 platībā. Plkst. 15.06 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 18.35 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Krustpils novada Kūku pagastu, kur dega dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka divstāvu koka dzīvojamās mājas otrajā stāvā deg istaba un blakus esošā telpa 30m2 platībā. Plkst. 22.26 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 19.49 tika saņemts izsaukums uz Mazo Rencēnu ielu Rīgā, kur iedzīvotāji informēja par to, ka redzama uguns. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka 70m2 platībā deg šķūņa ēka. Ugunsgrēks tika likvidēts plkst. 21.19.

Šorīt plkst. 5.02 tika saņemts izsaukums uz Carnikavas novada Lilasti, kur ugunsgrēks bija izcēlies šķūņa ēkā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu 50m2 platībā deg šķūnis un lielā vēja dēļ pastāv ugunsgrēka izplatīšanās  draudi uz blakus esošo ēku. Ugunsdzēsēji glābēji veiksmīgi atbrīvoja suni, kurš bija piesiets blakus šķūnim. Plkst. 6.23 ugunsgrēks tika lokalizēts un plkst. 8.00 tā likvidācijas darbi turpinās.

Vakardien ugunsdzēsēji glābēji devās palīgā nelaimē nokļuvušiem cilvēkiem un dzīvniekiem. No rīta ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Grobiņas novadu, kur, atrodoties piecus metrus augstā medību tornī, cilvēkam bija palicis slikti. Ugunsdzēsēji glābēji vīrieti no torņa nocēla un nodeva neatliekamās medicīniskās palīdzības mediķiem. Savukārt Tukuma novadā glābēju palīdzība bija nepieciešama, lai notvertu lapsu, kura bija iemaldījusies ražošanas ēkas trešajā stāvā. Ugunsdzēsēji glābēji lapsu atrada un izveda to ārā no ēkas.