Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā

Svētkos nosaluši vismaz četri cilvēki

© F64

Svētku brīvdienās vismaz četros gadījumos cilvēku nāves iemesls varētu būt nosalšana, aģentūrai LETA pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola.

Nosalušie cilvēki ir 40 līdz 58 gadus veci.

Kopumā svētku brīvdienu laikā 40 NMPD izsaukumi bijuši saistīti ar ķermeņa atdzišanu un apsaldējumiem. No tiem trīs gadījumos cilvēki bijuši ielūzuši ledū - 72 gadus vecs vīrietis, desmit gadus vecs zēns un 13 gadus veca meitene.

Vītola norādīja, ka pieaugušie lielākoties ķermeņa atdzišanu guvuši alkohola reibumā. Bijuši arī gadījumi, kad cilvēkiem vienkārši kļuvis slikti un viņi saļimuši, vai arī gūtas kādas traumas, kuru dēļ ilgāku laiku nācies nogulēt aukstumā.

Vismaz desmit bērni brīvdienās guvuši termiskus apdegumus, apgāžot traukus ar karstiem šķidrumiem un ēdienu.

Trīs cilvēki guvuši traumas uz kalniem. Septiņus gadus vecs zēns lauzis kāju slēpojot, 38 gadus veca sieviete saņēmusi sitienu pa seju, izkāpjot no pacēlāja, bet 17 gadus vecs zēns guvis kājas traumu snovojot.

Vēl seši cilvēki savainojušies, baudot ziemas priekus piemājas kalnos un uz dīķiem. Piemēram, kāda 41 gadu veca sieviete, slidinoties no piemājas kalna, guvusi astes kaula lūzumu.