Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

ZZS atbalsta reformu, ja nesamazināsies pedagogu atalgojums

© F64

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) atbalsta pedagogu atalgojuma reformas īstenošanu, ja tās rezultātā skolotāju algas nesamazināsies, šodien pēc tikšanās ar izglītības un zinātnes ministru Kārli Šadurski (V) žurnālistiem sacīja ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

Viņš norādīja, ka to domā arī attiecībā uz Pierīgas pašvaldību pedagogiem, kuri izteikuši vislielākos iebildumus pret gaidāmajām izmaiņām.

Šadurskis pauda, ka pašlaik nevar garantēt, ka arī Pierīgas pašvaldību pedagogiem nesamazināsies atalgojums, jo tas ir aprēķinu jautājums.

Pēc Brigmaņa paustā atbalsta reformas veikšanai Šadurskis sniedza roku ZZS līderim, kurš pēc īsa brīža to arī paspieda.

Kā ziņots, ZZS Saeimas frakcija šodien ar Šadurski diskutēja par jauno pedagogu darba samaksas modeli, tostarp par to, kā tiks ņemti vērā pašvaldību un pedagogus pārstāvošo organizāciju priekšlikumi.

Izglītības un zinātnes iecerētā pedagogu algu reforma, kurai spēkā būtu jāstājas jau 1.septembrī, paredz palielināt skolēnu skaitu uz vienu skolotāju. IZM ir aprēķinājusi, ka, īstenojot atalgojuma reformu, zemākā pedagogu algas likme palielināsies par 62%, no 420 eiro kāpjot līdz 680 eiro.