Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

DIENAS SVARĪGĀKO NOTIKUMU KOPSAVILKUMS

© SCANPIX

Dienas svarīgāko notikumu apskats.

IKP PIEAUGUMA PROGNOZES: Starptautiskā reitingu aģentūra "Standard&Poor's" ("S&P") Latvijas kredītreitingu ilgtermiņa saistībām vietējā un ārvalstu valūtā saglabājusi līdzšinējā "A-" līmenī, saglabājot stabilu nākotnes prognozi, aģentūru LETA informēja Finanšu ministrija. "S&P" prognozē, ka šogad Latvijas ekonomikas izaugsme būs 2% līmenī, bet līdz 2018.gadam pārsniegs 3%. "S&P" norāda, ka šī gada izaugsme ir nedaudz zemāka, nekā tika prognozēta 2015.gadā, un tas lielākoties ir skaidrojams ar vājāku prognozēto eksporta līmeni un zemāku investīciju apjomu tautsaimniecībā.

EKSKLUZĪVU AUTO KRĀPNIECĪBAS SHĒMA: Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas policijas atklātā auto kontrabanda radījusi vairāk nekā 220 000 eiro zaudējumus, šodien žurnālistiem sacīja VID Muitas policijas pārvaldes direktors Kaspars Podiņš. Kriminālprocess šajā lietā tika sākts šī gada martā pēc Krimināllikuma 190.panta 3.daļas, taču darbs pie šīs lietas tika sākts pagājušā gada augustā. Zaudējumus radīja nenomaksātais pievienotās vērtības nodoklis un muitas nodoklis.

PLŪDI VĀCIJĀ: Vismaz četri cilvēki gājuši bojā plūdos Vācijas dienvidrietumos, vēsta "Sky News". Bojāgājušo vidū ir brīvprātīgais ugunsdzēsējs un arī 13 gadus veca meitene. Uzņemtie attēli rāda, ka lietavu dēļ applūdušas lielas teritorijas. Oficiālās amatpersonas infromējušas, ka brīvprātīgais ugunsdzēsējs gājis bojā netālu no Štutgartes. Viņš vilciena stacijā mēģinājis izglābt kādu cilvēku.

VIDĒJĀS ALGAS PIEAUGUMS: Kā ziņo raidījums “900 sekundes”, Latvijā strauji pieaugusi vidējā alga. Tik ziņots, ka pagājušajā gada laikā vidējā bruto mēnešalgu darba samaksa valstī sasniegusi 818 eiro, sasniedzot 6,8% pieaugumu kopš pagājušā gada.

PĀRSPĒTI KARSTUMA REKORDI: Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs informē, ka šodien Ventspilī pārspēts 30.maija karstuma rekords. Lai gan sinoptiķi prognozēja, ka viskarstākā diena gaidāma Rīgā, tomēr novērojumi liecina, ka visaugstākā gaisa temperatūra dienas laikā bijusi Ventspilī. Tur termometra stabiņš pakāpies līdz +28.5 grādu atzīmei.