Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Čakša rosina atteikties no priekšlikuma par olšūnu ziedošanas liegšanu nedzemdējušām sievietēm

© F64

Veselības ministre Anda Čakša, Labklājības ministrijas parlamentārā sekretāre Karina Korna (V) un Saeimas deputāts Edvards Smiltēns (V) rosina atteikties no priekšlikuma par liegumu nedzemdējušām sievietēm ziedot olšūnas.

Saeimā iepriekš ticis atbalstīts bijušā veselības ministra Gunta Belēviča priekšlikums, kas paredz aizliegt olšūnas ziedot nedzemdējušām sievietēm. Par likumprojektu pagaidām nav noticis balsojums galīgajā lasījumā.

Savukārt augstāk minēto amatpersonu iesniegtie priekšlikumi paredz no likumprojekta izslēgt Belēviča rosinātās izmaiņas.

Kā ziņots, Belēviča rosinājums par liegumu nedzemdējušām sievietēm ziedot olšūnas raisīja protesta akcijas, kas divas ceturtdienas pēc kārtas notika pie Saeimas tās sēžu laikā.

Saeima 16.jūnijā atkārtoti nolēma izslēgt no darba kārtības likumprojektu, kas paredz liegt olšūnu ziedošanu veikt nedzemdējušām sievietēm. Deputāti arī nolēma līdz 30.jūnijam pagarināt priekšlikumu iesniegšanas termiņu šim likumprojektam.

16.jūnijā pret ierobežojumiem nedzemdējušām sievietēm veikt olšūnu ziedošanu pie Saeimas protestēja nedaudz vairāk par 100 cilvēkiem.

Atšķirīgie viedokļi izveidojušies par grozījumiem Seksuālās un reproduktīvās veselības likumā.