Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Policija atklāj ļoti nepatīkamu informāciju par aizvadītajām brīvdienām

© Vladislavs Proškins, F64 Photo Agency

Brīvdienas policijā fiksēti vairāki gadījumi, kad vecāki nepietiekami pildījuši savu mazgadīgo bērnu aprūpes pienākumus.

Piemēram, 24.jūlijā, Valmierā pēc pulksten 3:00 policijā saņemta informācija, kā kādā dzīvoklī ilgstoši raud bērns. Pārbaudot informāciju, policija konstatēja, ka 1983.gadā dzimusī bērna māte, atstājot vienu guļošu bērnu, devusies uz izklaides vietu pakaļ vīram, taču bērns pamodies un sācis raudāt. No vecākiem pieņemti paskaidrojumi. Ap pulksten 4:30 Valmieras policijā saņemts vēl viens zvans par kādu mazgadīgu bērnu, kurš klauvējas pie svešām durvīm. Reaģējot uz saņemto informāciju, policija noskaidroja bērna dzīvesvietu un konstatēja, ka bērna māte nebija pa nakti aizslēgusi durvis, kā rezultātā 2011.gadā dzimušais zēns nakts laikā izkļuvis laukā. 24.jūlijā, ap pulksten 5:40,

Savukārt, Limbažos, Jaunajā ielā atrasti bērnu ratiņi, kuros atradās 2014.gadā dzimusi meitene un pie ratiņiem blakus gulošs 2011.gadā dzimis zēns. Abi bērni tika nodoti mediķu aprūpē un informēta arī vietējā bāriņtiesa. Sākotnēji noskaidrots, ka bērnu māte turpat netālu no vietas, kur atrasti bērni, iepriekšējā vakarā lietojusi alkoholu un bērni, iespējams, paši devušies prom no pagalma, taču nav spējuši atrast atpakaļceļu.