Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā

DIENAS SVARĪGĀKO NOTIKUMU KOPSAVILKUMS

© Getty Images

Dienas svarīgāko norišu apskats.

MINIMĀLĀ ALGA PIEAUG: Minimālo algu būtu saprātīgi celt par 10 eiro, šodien Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēdē norādīja Finanšu ministrijas Tautsaimniecības analīzes departamenta direktore Inta Vasaraudze.


SĀK IEVIEST STAMBULAS KONVENCIJU: Tieslietu ministrija (TM) paredzējusi veikt grozījumus likumā, lai atbilstoši Konvencijai par vardarbības pret sievietēm un vardarbības ģimenē novēršanu un apkarošanu jeb Stambulas konvencijai pilnveidotu esošās normas vai pievienotu jaunus kriminālatbildības veidus.


IZNĀK NO CIETUMA, LAI ZAGTU: Vakar, 2.augustā, kopīgas iedzeršanas laikā vīrietim tika nozagts telefons. Vīrietis to konstatēja tikai tajā brīdī, kad gāja prom no vietas, kurā atradās kopā ar kādu sievieti, gadījuma paziņu.


JAPĀNĀ PIEZEMĒJAS RAĶETES: Ziemeļkoreja kārtējo reizi ir testējusi ballistisko raķeti, kura pēc palaišanas piezemējusies Japānas teritoriālajos ūdeņos, vēsta BBC. Ziemeļkorejas palaistā ballistiskā raķete nolidojusi 1 000 kilometrus un nolaidusies Japānas teritoriālajos. Raķete tika palaista agrā trešdienas rītā.


DEMOKRĀTI SĀK UZVARĒT: ASV Demokrātu partijas Baltā nama pretendente Hilarija Klintone līdz astoņiem procentpunktiem palielinājusi savu pārsvaru pār republikāņu konkurentu Donaldu Trampu, liecina ziņu aģentūras "Reuters" un pētījumu centra "Ipsos" otrdien izplatītās aptaujas dati.