Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Latvijā

Kučinskis vieš skaidrību jautājumā par Koļegovas brāli

© f64/ Romāns Kokšarovs

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) amatpersonas vakar pārbaudījušas VID ģenerāldirektora kandidātes Ingas Koļegovas brāļa Imanta Zudāna uzņēmumam adresētu sūtījumu Rīgas lidostā.

Šī pārbaude bijusi plānveida, aģentūrai LETA pavēstīja Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) preses sekretārs Andrejs Vaivars. Pēc informācijas saņemšanas par it kā Koļegovas brāļa automašīnas aizturēšanu Kučinskis lūdzis informāciju VID, kas sniedzis skaidrojumu, ka lidostā plānveidā ir pārbaudītas kravas, kas ienāk Latvijā. Viena no tām bijusi arī sūtīta Koļegovas brāļa firmai "Molport".

Vairāk informācijas saistībā ar šo gadījumu un vakardienas pausto Ministru prezidenta birojā nesniedz.

Jau ziņots, ka Ministru prezidents Māris Kučinskis vakar pauda, ka uz Latvijas robežas aizturēta Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektora amata pretendentes Ingas Koļegovas brāļa automašīna.

Premjers noraidīja, ka tas ir kā pierādījums, kas apliecina viņa rīcībā esošo informāciju par VID "shēmām un struktūrām", kuras nevēlas vadītāju, kas mainītu iestādi. Savukārt Reizniece-Ozola norādīja, ka VID vadītāja amata kandidātes automašīnas aizturēšana ir spiediens uz ģimeni.

Tikmēr VID aģentūrai LETA noliedza, ka kāda no tā struktūrvienībām būtu aizturējusi Koļegovas brālim piederošā uzņēmuma "Molport" automašīnu, sīkākus komentārus nesniedzot. Līdz ar to šobrīd nav zināms, vai ir veikta kāda cita aizturēšana saistībā ar Koļegovas brāli.

Vēlāk plašsaziņas līdzekļiem izsūtītā paziņojumā VID arī uzsvēra, ka kategoriski noraida izteiktos pārmetumus par centieniem izmantot dienesta rīcībā esošos resursus, lai ietekmētu dienesta vadības izvēli.