Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Robežkontrole liedz ieceļot diviem Baltkrievijas pilsoņiem

© f64

Vakar ieceļošana Latvijā liegta diviem Baltkrievijas pilsoņiem, bet pie administratīvās atbildības saistībā ar uzturēšanās nosacījumu pārkāpšanu saukti Tadžikistānas, Uzbekistānas un Krievijas pilsoņi, aģentūru LETA informēja Iekšlietu ministrijas Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes pārstāve Kristīne Pētersone.

Vakar Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē kopumā konstatēja 34 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 15 robežpārkāpēji. No tiem diviem Baltkrievijas pilsoņiem liegta ieceļošana Latvijā Silenes robežkontroles punktā, jo viņiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

Savukārt Terehovas un lidostas "Rīga" robežkontroles punktos konstatēts viens Tadžikistānas, viens Uzbekistānas un viens Krievijas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus, jo viņiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, vai arī bija pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks Šengenas zonas valstu teritorijā. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti arī četriem Lietuvas pilsoņiem.

Turklāt transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas konstatējušas pārkāpumus 15 personām - četriem Krievijas, trim Latvijas, diviem Igaunijas un pa vienam Lietuvas, Polijas, Ukrainas, Armēnijas, Baltkrievijas un ASV pilsonim.