Pirmdiena, 29.aprīlis

redeem Laine, Raimonds, Vilnis

arrow_right_alt Latvijā

Radīts jauns Latvijas tēls

© TAVA

Pirmdien Tūrisma attīstības valsts aģentūra (TAVA) iepazīstināja ar jauno Latvijas logotipu. Tā pamatdoma ir aicināt ārvalstu tūristus uz nesteidzīgu atpūtu Latvijā.

Jaunā Latvijas tūrisma tēla pamatideja “Nesteidzīga atpūta Latvijā” aicina tūristus samazināt dzīves tempu, apstāties, izbaudīt nesteidzīgu, uz detaļām orientētu atpūtu, ļaut aizdomāties par būtisko dzīvē. Latvijas tūrisma tēla pamatvērtības raksturo patiesīgums, pamatīgums, vieglums un pašcieņa, kas sakņojas Latvijas dabā, kultūrā un cilvēkos.

Ar Latvijas tūrisma tēla komunikācijas platformu tiek veidots tūrisma tēls, kas ir atbilstošs “izmaiņu” un “stabilitātes atjaunošanas” arhetipu grupām un definēts kā divu arhetipu “Meklētājs” un “Gudrais” kombinācija. Abi arhetipi raksturo, ekonomisko pārmaiņu rezultātā radušos, aktuālo cilvēku vēlmi mainīties, lai rastu stabilitāti – būt pašam, izzināt pasauli.

“Nesteidzīga atpūta Latvijā” mudina uzturēties ilgāk, baudīt lietas, kuru izprašanai nepieciešams laiks un miers – baudīt tēju var tikai nesteidzīgi, putna dziesmas var saklausīt tikai klusumā. Nesteidzīgais tūrisms ir alternatīva cilvēkiem, kuri ir noguruši no tradicionālā tūrisma, kas parasti aprobežojas ar atpūtu kūrortā vai maksimāli daudz tūrisma objektu apskati īsā laika sprīdi. Nesteidzīgs tūrists ir videi draudzīgs un atbildīgs ceļotājs, kas ilgāk uzturas vienā vietā, iepazīst valsts kultūru un iedzīvotāju dzīves veidu, gūst autentisku pieredzi, izturas atbildīgi pret vidi un tās daudzveidību, atklāj citu ceļotāju neiepazītus objektus. Šāds tūrists parasti ir motivēts rekomendēt arī citiem apmeklēt valsti, tādējādi nodrošinot efektīvu un modernu mārketingu.

Galvenais mērķis, ieviešot jauno Latvijas tūrisma tēla koncepciju, ir palielināt tūristu uzturēšanās ilgumu Latvijā, veicināt tūrisma nozares īpatsvara pieaugumu valsts iekšzemes kopproduktā, veicināt vietējā tūrisma attīstību un reģionālo tūrisma produktu eksporta izaugsmi.

Turpmāk Latvijas tūrisma tēls kalpos kā vienojoša ideja un kopīgs elements publiskā un privātā sektora mārketinga un produktu veidošanas aktivitātēm, lai sekmētu vienotu nozares komunikāciju Latvijas tūrisma mērķa tirgos.

Visaktīvāk jaunais Latvijas tūrisma tēls tiks popularizēts augsti prioritārajos tūrisma mērķa tirgos – Lietuvā, Igaunijā, Vācijā, Krievijā, Zviedrijā un Somijā, kas noteikti Latvijas tūrisma mārketinga stratēģijā. “Nesteidzīga atpūta Latvijā” raksturo Latvijas tūrisma tēla ideju un platformu, taču komunikācijā mērķa tirgos tiks izmantotas tikai Latvijas tūrisma logotipa un saukļu versijas svešvalodās: angļu, krievu un vācu.

Jaunā Latvijas tūrisma tēla koncepcijas izstrādei, uzvarot konkursā, tika piesaistīta reklāmas aģentūra “ADELL Saatchi & Saatchi”. Tēla idejas un koncepcijas izstrāde, vizuālās identitātes (logo) un saukļa attīstība, komunikācijas platformas, vizuālās identitātes grāmatas izstrādāšana un Latvijas tūrisma portāla dizaina skiču varianti izmaksāja 10 846 latus, savukārt laika posmā līdz 11.07.2011. tiek paredzēta Latvijas tūrisma tēla materiālu izstrādāšana atbilstoši jaunajai Latvijas tūrisma tēla koncepcijai un TAVA mārketinga aktivitātēm mērķa tirgos – kopsummā līdz 12 100 latiem.