Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Brocēnos sašauj meiteni; policijai stāsta nepatiesu notikušā versiju

Vakar draugu kompānijā Brocēnu novadā kāds pusaudzis, ar pneimatisko ieroci šaujot pa dažādiem priekšmetiem, nejauši sašāvis 15 gadus vecu meiteni, kura, baidoties teikt tēvam patiesību, sākotnēji stāstījusi sadomātu versiju, ka uz viņu šauts no garāmbraucošas automašīnas, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Saldus iecirkņa priekšnieks Indulis Blīgzna.

Negadījums noticis vakar ap plkst.17. Meitene ar šautu brūci augšstilba mīkstajos audos nogādāta Kuldīgas slimnīcā, taču ievainojums nav bijis smags, un meitene jau tajā pašā dienā atstājusi slimnīcu. Baidoties atklāt savam tēvam patiesību, meitene stāstījusi sadomātu notikušā versiju, - ka viņa gājusi uz kapiem pa Rīgas-Liepājas šoseju un uz viņu šauts no garāmbraucošas automašīnas.

Policijā par notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 13.nodaļas "Noziedzīgi nodarījumi pret personas veselību".

Tomēr nākamajā dienā meitene policijai izstāstījusi patieso negadījuma versiju, līdz ar to kriminālprocess, visticamāk, tiks izbeigts, taču tiks noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par pneimatiskā ieroča lietošanas noteikumu pārkāpšanu. Tiks izskatīts arī jautājums par maldinošas informācijas sniegšanu policijai.

Pagaidām nav zināms pneimatiskā ieroča īpašnieks. Pusaudzis stāstījis, ka pneimatisko ieroci atradis mežā, taču policija viņa teikto apšauba.

Aizvadītajā diennaktī NMP dienesta mediķi izbraukuši uz 1005 izsaukumiem, no tiem 115 bija saistīti ar dažāda rakstura traumām un negadījumiem. NMP dienesta brigāžu mediķi vakar sniedza palīdzību arī vairākiem jauniešiem, kas cietuši gan savas neuzmanības dēļ, gan arī citu cilvēku ļaunprātīgas rīcības rezultātā.

Aizkrauklē NMP dienesta brigādes mediķi vakar palīdzību sniedza 10 gadus vecam zēnam, kurš, paklausot brālim, bija izsmēķējis paciņu cigarešu. No lielās cigarešu devas zēnam palicis slikti un tika izsaukta ātrā palīdzība. Brigādes mediķi konstatēja, ka zēns saindējies ar cigarešu dūmiem un tālākai palīdzības sniegšanai nogādāja viņu slimnīcā.