Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Velosipēds - veselīgākais un izdevīgākais transporta līdzeklis

Organizācijas "JCI Latvija" iniciatīvas projektā "Ieelpa 2010" rīkotā eksperimentālā brauciena "Cīņa par ieelpu" laikā par ātrāko, dabai un veselībai draudzīgāko, komfortablāko, drošāko un ekonomiski izdevīgāko transporta veidu Rīgā atzīts velosipēds, aģentūru LETA informēja pasākuma rīkotāji.

Eksperimentālā brauciena "Cīņa par ieelpu" laikā par uzvarētāja titulu sacentās piecas dalībnieku ekipāžas - "Toyota Prius", "Gandra" velosipēdists, "Ieelpa 2010" velosipēdists, "Baltic Taxi", bet viens no dalībniekiem pārvietojās ar sabiedrisko transportu.

Nopietnu diskusiju ceļā par dabai un veselībai draudzīgāko, kā arī ekonomiskāko transporta pārvietošanās līdzekli tika atzīts velosipēds, par komfortablāko un drošāko - "Baltic Taxi", savukārt ātrākais izrādījās "Gandra" velosipēdists.

Eksperimenta rezultātus noteica speciāli izraudzītu ekspertu grupa: "LMT rally team" dalībnieks Māris Neikšāns, "Eko" orientēšanās rīkotājs Māris Kjakste un "Gandra" valdes loceklis Edgars Ražinskis.

"JCI Latvija" rīkotais iniciatīvas projekts "Ieelpa 2010" norisinājās piektdien, 10.septembrī.

Projekta "Ieelpa 2010" mērķis ir radīt izpratni par nozīmīgākajiem ekoloģijas jautājumiem, veicināt zaļo uzņēmējdarbību, uzsvērt apkārtējās vides tīrību un sniegt impulsu katram indivīdam radīt pozitīvas pārmaiņas.