Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā

Valsts policijas priekšnieks atvainojas, ja netīši ir aizskāris konkrētās profesijas pārstāvjus

© Kaspars Krafts / F64

Valsts policija sociālajā vietnē "Facebook" ievietojusi savu situācijas izklāstu par internetā publcēto video, kurā Valsts policijas priekšnieks A. Ruks atbild uz provokatīviem jautājumiem.

Valsts policija sociālajā vietnē "Facbook" ievietojusi ierakstu ar savu komentāru par 13.decembra akcijas "Rododendrs" laikā uzņemto video, kurā Valsts policijas priekšnieks izteicies: "Ja celtnieks sāk Satversmi lasīt, tad arī rodas interpretācijas, kā jūs izprotat to!"

"Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks saistībā ar sociālajos tīklos izplatīto video fragmentu no sarunas ar protestu akcijas “Rododendrs” dalībniekiem Jāni S., Kasparu L., Marinu K. u.c. personām, informē, ka nekādā veidā nevērsās pret konkrētu profesiju un tās pārstāvjiem, bet gan uzrunāja konkrētu personu Kasparu L. k., kurš ir bijis vai vēl joprojām ir saistīts ar konkrēto profesiju, vēršot viņa uzmanību uz to, ka Satversmi ne vienmēr visi izprot. Valsts policijas priekšnieks atvainojas, ja netīši ir aizskāris konkrētās profesijas pārstāvjus.

Policijas priekšnieks uzsver, ka visiem ir tiesības zināt savas tiesības, jo īpaši Satversmē norādītās. Zemāk redzamajā izvērstajā video no tās pašas tiešraides ir iespēja iepazīties ar plašāku sarunas daļu starp Valsts policijas priekšnieku un minētajām personām, kur tās noliedz Satversmes esamību un ilgstoši visādi cenšas Armandam Rukam uzdot provokatīvus jautājumus, vienlaikus nereaģējot uz Valsts policijas priekšnieka aicinājumu nepulcēties un ievērot epidemioloģiskās drošības prasības."