Pirmdiena, 29.aprīlis

redeem Laine, Raimonds, Vilnis

arrow_right_alt Latvijā

"Izdevniecības "Dienas bizness"" reformas neietekmēs "Dienas medijus" un "Dienas žurnālu" darbību

© Dāvis Ūlands/f64

SIA "Izdevniecības "Dienas bizness"" reformas neietekmēs SIA "Izdevniecība "Dienas mediji"" un SIA "Izdevniecības "Dienas žurnāli"" darbību, aģentūrai LETA pauda visu triju kompāniju Mārketinga nodaļas vadītāja Kristīne Krūzmane.

Viņa skaidroja, ka arī turpmāk "Izdevniecība "Dienas mediji"" un "Izdevniecības "Dienas žurnāli"" vienīgais īpašnieks būs Edgars Kots.

Tāpat Krūzmane uzsvēra, lai arī visas trīs kompānijas savstarpēji ir cieši saistītas, radikālas pārmaiņas nav gaidāmas un arī nākotnē paredzama to savstarpēja sadarbība. "Izdevniecības turpinās ciešu sadarbību un papildinās viena otru ar jaunām idejām," viņa teica.

Vaicāta par "Dienas bizness" reformām, Krūzmane pauda, ka investori piesaistīti saistībā ar uzņēmuma attīstības plāniem, savukārt restrukturizācija veikta, lai efektivizētu darbu.

Jau ziņots, ka veiktas izmaiņas "Izdevniecības "Dienas bizness"" īpašnieku sastāvā, kur turpmāk uzņēmums piederēs laikraksta "Diena" galvenajam redaktoram Gatim Madžiņam, uzņēmējam Maitam Laidvē un līdzšinējam īpašniekiem Kotam.

Līdz šim "Izdevniecības "Dienas bizness"" vienīgais īpašnieks bija Kots, kuram turpmāk piederēs 24% no uzņēmuma kapitāldaļām, tikmēr Madžiņam piederēs 24% kompānijas kapitāldaļu, bet Laidvē - 52%. Tuvākajās dienās darījums tiks nostiprināts Uzņēmumu reģistrā.

"Izdevniecības "Dienas bizness"" pārstāvji arī informē, ka, noslēdzot šī gada pavasarī sākto mediju grupas restrukturizācijas procesu, no 2023.gada janvāra laikrakstu "Diena" un ar to saistītos drukātos izdevumus izdos "Izdevniecība "Dienas bizness"", kas kļuvusi par attiecīgo preču zīmju lietotāju. Tāpat uzņēmums turpmāk uzturēs portālus "diena.lv" un "db.lv".

Uzņēmumā arī informē, ka no 2023.gada 1.janvāra Madžiņš kļūs par izdevniecības "Dienas bizness" galveno redaktoru.

Tāpat ziņots, ka Madžiņš ir iecelts "Izdevniecība "Dienas bizness"" valdē. Tādējādi "Izdevniecības "Dienas bizness"" valdē šobrīd strādā Kots un Madžiņš.

"Izdevniecība "Dienas bizness"" 2021.gadā strādāja ar 744 205 eiro apgrozījumu, kas ir par 16,1% mazāk nekā gadu iepriekš, taču izdevniecība guva peļņu 126 077 eiro apmērā pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš.

"Izdevniecība "Dienas bizness"" reģistrēta 1993.gadā, un tās pamatkapitāls ir 821 344 eiro.