Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Latvijā

Jauni noteikumi neregulāro reisu pasažieru uzņemšanai un izlaišanai

© Kaspars Krafts/f64

Vairāk nekā 20 Rīgas ielās būs aizliegts uzņemt un izlaist iekšzemes neregulāro pārvadājumu pasažierus, paredz trešdien Rīgas domes pieņemtie saistošie noteikumi.

Noteikumi nosaka ielas un to posmus Rīgas Starptautiskās autoostas un Rīgas Centrālās stacijas tuvumā, kuros aizliegts uzņemt un izlaist iekšzemes neregulāro pārvadājumu pasažieru grupas.

Aizliegums attiecas uz Alfrēda Kalniņa ielu, Aspazijas bulvāra posmu no Krišjāņa Barona ielas līdz 13. janvāra ielai un no Audēju ielas līdz 13. janvāra ielai, kā arī Centrāltirgus ielu, Dzirnavu ielas posmu no Ernesta Birznieka-Upīša ielas līdz Jēzusbaznīcas ielai, Elijas ielas posmu no Turgeņeva ielas līdz Jēzusbaznīcas ielai un Elizabetes ielas posmu no Krišjāņa Barona ielas līdz Kļavu ielai.

Neregulāro pārvadātāju pasažierus būs aizliegts izlaist un uzņemt arī Ernesta Birznieka-Upīša ielas posmā no Elizabetes ielas līdz Dzirnavu ielai, Gaiziņa ielā, Gogoļa ielas posmā no 13. janvāra ielas līdz Jēzusbaznīcas ielai, Kļavu ielā, Krišjāņa Barona ielas posmā no Aspazijas bulvāra līdz Elizabetes ielai, Marijas ielas posmā no Raiņa bulvāra līdz Elizabetes ielai, Maskavas ielas posmā no 13. janvāra ielas līdz Puškina ielai un Merķeļa ielas posmā no Krišjāņa Barona ielas līdz Marijas ielai.

Tāpat aizliegums būs spēkā Nēģu, Prāgas, Pūpolu un Radio ielā, Puškina ielas posmā no Maskavas ielas līdz Dzirnavu ielai, Raiņa bulvārī no Krišjāņa Barona ielas līdz 13. janvāra ielai un no Krišjāņa Barona ielas līdz Marijas ielai, Riepnieku ielā, Satekles ielas posmā no Merķeļa ielas līdz Dzirnavu ielai, Spīķeru un Timoteja ielā, Turgeņeva ielas posmā no Maskavas ielas līdz Dzirnavu ielai, 13. janvāra ielā no Raiņa bulvāra līdz 11. novembra krastmalai un no Raiņa bulvāra līdz Maskavas ielai.

Saistošo noteikumu izpildi kontrolēs Rīgas pašvaldības policija un Ārtelpas un mobilitātes departamenta Kontroles dienesta amatpersonas.

Saistošie noteikumi "Kārtība, kādā veicami iekšzemes pasažieru neregulārie pārvadājumi un speciālie regulārie pārvadājumi" stāsies spēkā septembrī.