Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā

"Ukrainas mežu" pārstāvji pieredzes apmaiņas programmā iepazīst Latvijas meža nozari

© Kaspars Krafts/F64

Ukrainas valsts mežu apsaimniekošanas uzņēmuma "Ukrainas meži" pārstāvji no Volīnijas apgabala šonedēļ pieredzes apmaiņas programmā iepazīst meža nozari Latvijā, liecina AS "Latvijas valsts meži" (LVM) publicētā informācija.

Kā norāda LVM, Ukrainā notiek pirms Covid-19 pandēmijas iesāktā meža nozares reforma - no daudziem maziem meža apsaimniekošanas uzņēmumiem tiek veidots viens liels valsts uzņēmums - "Ukrainas meži".

Tādēļ pirmdien, 17.jūlijā, "Ukrainas meži" pārstāvji tikās ar LVM valdes un padomes pārstāvjiem, lai iepazītos ar LVM galvenajiem darbības virzieniem un ekonomiskajiem rādītājiem.

LVM piebilst, ka, tiekoties ar LVM pārstāvjiem, Ukrainas kolēģi arī dalījās savā pieredzē, stāstot, cik sarežģīti ir organizēt mežsaimniecību kara apstākļos. Valsts mežu apsaimniekotājam jānodrošina koksne un tās piegāde armijas vajadzībām, vienlaikus koksnes piegādes nav iespējams veikt teritorijās 20 kilometru attālumā no frontes līnijas, kā arī okupētajās valsts teritorijās.

LVM valdes priekšsēdētājs Pēters Putniņš norāda, ka LVM ir vairāk nekā 15 gadu pieredze sadarbībā ar Ukrainas valsts mežu apsaimniekotājiem. "Es vēlētos izteikt visdziļāko cieņu Ukrainas kolēģiem par to, ka pat kara apstākļos viņi plāno investīcijas jaunu kokaudzētavu izveidē, lai atjaunotu kara laikā postītos mežus un no jauna iestādītu vienu miljonu hektāru meža," norāda Putniņš.

Cita starpā vizītes laikā "Ukrainas meži" delegācija apmeklēs LVM Mazsilu kokaudzētavu, Rendas čiekurkalti un koksnes šķeldas noliktavu Kuldīgā.

Tāpat LVM informē, ka četru dienu vizītes laikā Ukrainas pārstāvji plāno apmeklēt "Latvijas finiera" kokaudzētavu "Zābaki", tikties ar Zemkopības ministrijas un Valsts Meža dienesta pārstāvjiem, Latvijas Mežu īpašnieku biedrības un SIA "VMF Latvija" vadību, kā arī iepazīt koksnes uzmērīšanas metodiku SIA "Koksnes plūsmas datu centrā".

Jau ziņots, ka LVM pērn strādāja ar 566,612 miljonu eiro apgrozījumu un 242,193 miljonu eiro peļņu. LVM vienīgais īpašnieks ir valsts, bet akciju turētāja ir Zemkopības ministrija.