Pirmdiena, 29.aprīlis

redeem Laine, Raimonds, Vilnis

arrow_right_alt Latvijā

Pēc spēcīgajām lietusgāzēm Rīgā norit infrastruktūras sakārtošanas darbi

© Gints Ivuškāns/f64

Rīgā sestdien turpinās ielu sakārtošanas darbi pēc piektdien, 18.augustā, piedzīvotajām spēcīgajām lietusgāzēm, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāvji.

Pašvaldībā skaidro, ka uzturētāji veic peļķu atsūknēšanu, kur tas nepieciešams, attīra gūlijas un sakārto izskalotos kanalizācijas aku vākus.

Tāpat sestdienas rītā pilsētas centra ielās un pēc nepieciešamības, ņemot vēra iedzīvotāju izsaukumus, strādāja arī hidrodinamiskās mašīnas. Tehnika nosūknēja uz brauktuves sakrājušos lietus ūdeni, bet ielu uzturēšanas speciālisti pārbaudīja, vai nav nosprostotas kanalizācijas akas.

Kopumā darbus veica sešas lietus ūdens atsūknēšanas specializētās mašīnas, norāda pašvaldībā.

Rīgas domes pārstāvji uzsver, ka situācija pilsētā patlaban ir mierīga un dežūrrežīmā strādā viena specializētā tehnika.

Vienlaikus domē brīdina, ka sestdien pēcpusdienā pilsētā atkal ir iespējami negaisi.

Iedzīvotāji aicināti par applūdušām ielām ziņot, zvanot Rīgas domes Satiksmes vadības centram uz bezmaksas telefona numuru 80003600.

Satiksmes departamenta pārstāvji atgādina, ka pie apjomīga un vienlaicīga nokrišņu daudzuma notekūdeņu sistēma nevar uzreiz novadīt visu ūdeni, tas aizplūst pakāpeniski. Ūdens aizplūst lēnāk vietās, kur noteku sistēma vēl nav atjaunota.

Pašvaldībā brīdina, ka spēcīgu lietusgāžu laikā Rīgā applūst tās ielas, kurās vēsturiski nav izbūvēta lietus ūdens kanalizācijas sistēma vai tā vēl nav atjaunota.

Jaunas lietus ūdens kanalizācijas sistēmas tiek izbūvētas jaunbūvējamām ielām un satiksmes objektiem, kā arī ielās, kas tiek pārbūvētas, skaidro pašvaldības pārstāvji.

Vienlaikus Rīgas domē norāda, ka ikdienā tiek veikts preventīvs darbs, pārbaudot gan sūkņu stacijas, gan kolektorus, lai nodrošinātu to nepārtrauktu darbību lietavu laikā.

Jau ziņots, ka 18.augustā Latvijā bija spēkā oranžās pakāpes brīdinājums par pērkona negaisu Rīgā. Negaisā laikā applūda vairākas Rīgas ielas.