Pirmdiena, 29.aprīlis

redeem Laine, Raimonds, Vilnis

arrow_right_alt Latvijā

Pensionāru federācija: Labklājības ministra amatam nominētajam Augulim bija laiks atgriezties

© Oksana Džadana/ F64

Labklājības ministra amatam trešo reizi nominētajam Zaļu un zemnieku savienības (ZZS) politiķim Uldim Augulim bija laiks atgriezties, aģentūrai LETA pauda Latvijas Pensionāru federācijas vadītāja Aija Barča.

Viņa pozitīvi vērtē Auguļa nominēšanu amatam, jo "viņš zina sistēmu, pārzina gan sociālo apdrošināšanu, gan darba tiesiskās attiecības".

Starp aktuālākajiem risināmajiem jautājumiem ir bāzes pensijas, kuras nav tādas, kādas bija iecerētas, kā arī piemaksas par darba stāžu līdz 1995.gada 31.decembrim personām, kuras pensionējas no 2012.gada 1.janvāra. Barča norādīja, ka šie seniori joprojām nesaņem piemaksas par darba stāžu. Savukārt otrs būtiskākais jautājums ir par bāzes pensijas, kurām federācija jau vairākkārt vērsusi uzmanību. Tāpat Pensionāru federāciju interesē veselības aprūpes sistēma, kas, acīmredzot, tiks īstenota kopā ar veselības ministra amatam nominēto Jaunās vienotības (JV) politiķi, ārstu Hosamu Abu Meri.

"Es ļoti ceru, ka valdība strādās vairākus gadus, tad to visu varēs paspēt. Likuma projekts par piemaksām par darba stāžu ir sagatavots jau 12.Saeimas sasaukuma beigās. Redzēsim, kādas būs Labklājības ministrijas un Auguļa prioritātes, jo šis jautājums katru gadu bija ierakstīts prioritāšu sarakstā, bet diemžēl tam nevarēja saskaitīt naudu," sacīja Barča.

Kā ziņots, Augulis kandidē uz labklājības ministra amatu topošajā Evikas Siliņas (JV) valdībā. Līdz šim labklājības ministre bijusi Siliņa. Balsojums par valdības apstiprināšanu Saeimā paredzēts piektdien, 15.septembrī.