Pirmdiena, 29.aprīlis

redeem Laine, Raimonds, Vilnis

arrow_right_alt Latvijā

No šodienas 45 vilcienu reisos darbdienās biļetes būs par 20% lētākas

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

No šodienas līdz 8.decembrim darbdienās 45 vilcienu reisos biļetes būs par 20% lētākas, informē AS "Pasažieru vilciens") pārstāvji.

"Pasažieru vilciena" pārstāvji norāda, ka šādā veidā pasažieri tiek mudināti izvēlēties braukt ar vilcieniem laikā, kad ir mazāka pasažieru plūsma.

Dienas vidus 20% atlaide biļetēm vienam braucienam tiks attiecināta uz deviņiem vilcieniem maršrutā Rīga-Skulte-Rīga, astoņiem vilcieniem maršrutā Rīga-Aizkraukle-Rīga, desmit vilcieniem maršrutā Rīga-Jelgava-Rīga, kā arī 18 vilcieniem maršrutā Rīga-Tukums-Rīga.

Tāpat "Pasažieru vilciena" pārstāvji skaidro, ka 20% atlaide tiks piemērota gan vilciena biļešu tirdzniecības kasēs, gan "Pasažieru vilciena" tīmekļvietnē un mobilajā lietotnē, gan arī vilcienā pie konduktora kontroliera, ja kase ir slēgta.

Jau ziņots, ka "Pasažieru vilciena" apgrozījums 2023.gada pirmajā pusgadā bija 23,405 miljoni eiro, kas ir par 10,2% vairāk nekā attiecīgajā periodā 2022.gadā, bet kompānijas peļņa pieauga par 3% - līdz 442 733 eiro.

"Pasažieru vilciens" ir izveidots 2001.gadā, nodalot iekšzemes pasažieru pārvadājumus no "Latvijas dzelzceļa" veiktajām funkcijām. Iepriekš "Pasažieru vilciens" 100% bija "Latvijas dzelzceļa" meitasuzņēmums, taču 2008.gada oktobrī tas tika pārveidots par valsts uzņēmumu.