Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Latvija gatavojas mīnēt pierobežu blakus Krievijai un Baltkrievijai

© Neatkarīgā

Aizsardzības nozares rīkotajā diskusijā par Latvijas austrumu robežas stiprināšanu tika atklāts, kas tiks darīts, lai aizsargātu Latviju no iespējamā iebrukuma. Kā viens no aizsardzības pasākumiem tiek apsvērta iespēja izveidot mīnu laukus pie Krievijas un Baltkrievijas robežas.

Portāla Delfi krievu valodas versija, atsaucoties uz Zemessardzes komandiera brigādes ģenerāļa Kaspara Pudāna šajā diskusijā teikto, vēsta, ka nepieciešamības gadījumā pie robežas ar Krieviju un Baltkrieviju tiks izveidoti mīnu lauki. Pašlaik notiekot darbs, lai precīzi noskaidrotu, kur šos mīnu laukus novietot. Gar robežu tikšot izvietotas prettanku mīnas, jo ​​mērķis ir nepieļaut ienaidnieka militārās tehnikas iekļūšanu Latvijas teritorijā. Šīs mīnas var aktivizēt attālināti.

Portāls NRA jau rakstīja, ka Latvijas Valsts robežsardze ir novērsusi vairāku iespējamo Krievijas militārpersonu vai specdienestu darbinieku nokļūšanu Latvijā, sacīja Valsts robežsardzes priekšnieks Guntis Pujāts.

Uz Latvijas-Krievijas robežas pastiprināta nelegālo migrantu kustība nav novērota un situācija esot visnotaļ mierīga, tomēr robežsardze epizodiski konstatē Krievijas vai Baltkrievijas pilsoņus, kas pēc pazīmēm "attiecināmi uz militārpersonas-kaujinieka profilu". Vairāk šeit