Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Pasaulē

Krievijas apsūdzībā Lietuvai minēts arī Latvijas vārds

© tv3.lt

Krievijas Federālā muitas dienesta vadītājs Ruslans Davidovs vietējiem medijiem sūdzējies, ka Baltijas valstis un Somija sabotējot kravu piegādes un mākslīgi veidojot rindas uz robežas. Stāstot par sarežģīto situāciju Buračku - Terehovas kontrolpunktā, viņš sajauca Lietuvu ar Latviju, ziņo portāls tv3.lt.

Pēc Ruslana Davidova teiktā - Latvija, Lietuva, Igaunija un Somija faktiski sabotē kravu pārvadājumus un veido mākslīgas rindas. Taču apsūdzot sabotāžā, amatpersona sajaukusi Latviju ar Lietuvu, runājot par Terehovas - Burački robežšķērsošanas vietu. Tas izlasāms Krievijas propagandas informatīvajā medijā "RIA Novosti", kur citēta amatpersona.

«Sniedzot piemēru šādai sabotāžai, viņš stāstīja par situāciju Buračku-Terehovas kontrolpunktā, uz Krievijas un Lietuvas robežas, kur aptuveni 2000 mašīnas gaida rindā, lai iebrauktu Krievijā,» teikts Krievijas ziņu aģentūras tekstā.

Krievijas muitas vadītājs sūdzējies, ka pēdējās diennakts laikā tikai nedaudz vairāk par simts mašīnām šķērsojušas robežu. Tas nozīmē, ka rindā jāstāv pat 20 dienas. Lai gan tur ir arī produkti, kas ātri bojājas, var būt medikamenti un pirmās nepieciešamības preces.

Kā liecina Lietuvas muitas ziņojumi, pēdējā diennaktī robežpunktos ar Krieviju rindu nebija. Apmēram 1 tūkstotis kravas automašīnu rindas veidojās uz Baltkrievijas robežas ar Lietuvu - Medininku un Šalčininku kontrolpunktos.

Savukārt, R. Davidovs solīja sūdzēties starptautiskajām institūcijām - viņš jau draudējis rakstīt vēstuli Pasaules Muitas organizācijas prezidentam par Baltijas valstu un Somijas rīcību uz Krievijas robežas.