Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā

VIDEO. Evija Sloka pērk māju un kopīgā dziesmā ar Normundu Rutuli atklāj jaunu gadalaiku

© Ģirts Ozoliņš/MN

Piektdien, 8.martā, ar jaunu dziesmu "Kāds ir gadalaiks" klajā nākuši un duetā apvienojušies dziedātāji Normunds Rutulis un Evija Sloka. Singls ir īpašs kaut tādēļ vien, ka daļēji tas ierakstīts Latvijā, bet daļēji - Amerikā, kur dzīvo Evija.

Singla pavasarīgi pozitīvā noskaņa jūtama jau tā pirmajās notīs - enerģiju uzlādējoša dziesma, kas liks ne vien pasmaidīt, bet arī aizdomāties par to, ka patiesībā viss vēl ir priekšā, un viss, kas notiek, tas plūst un mainās, galu galā vedot uz labāko iespējamo rezultātu.

Sloka jau vairākus gadus dzīvo Amerikā, taču nebūt nav pazaudējusi saikni ar savu dzimteni - Latviju. Neraugoties uz to, ka dziedātājas dzīvē šobrīd netrūkst darbu un pienākumu, viņa ir ārkārtīgi pacilāta, ka tieši viņa uzrunāta šai sadarbībai. "Man no pagājušā gada līdz pat šim mirklim visa dzīve un ikdiena ir vienā skriešanā. Plānoju kāzas, iegādājāmies māju, pārvākšanās procesā uzņemot viesos māsu ar ģimeni, un, protams, vēl pilna laika darbs un citi projekti, tolaik teju paspējām Ziemassvētkus un Jauno gadu nosvinēt. Arī šo dziesmu piedāvāja iedziedāt pa vidu visam šim trakumam, bet es uzreiz piekritu, jo man vienmēr prieks sadarboties ar Normundu Rutuli, ar kuru daudzkārt kopā esam uzstājušies un sadarbojušies, bet dziesmu kopā vēl nekad nebijām iedziedājuši. Prieks, ka tā iznāks, sākoties skaistajam pavasarim. Pirmo reizi to izdzirdot, tieši nodomāju, ka šai dziesmai ir ļoti pavasarīga skaņa. Ceru, ka arī klausītājiem tā dos pozitīvu enerģiju," saka Sloka.

"Ir daudz dzīvespriecīgāk, ja gadalaiku var piedzīvot neatkarīgi no laika perioda, jebkurā brīdī. Un tā ir mīlestība. Mīlestība uz mūziku, ģimeni, apkārtējiem ļaudīm un savu zemi. Tieši tik plašu mīlestības spektru sajutu, ieskaņojot šo Lotara Lodziņa, Artūra Palkeviča, Jāņa Kalves un Ingara Viļuma dziesmu ar Oskara Deigeļa vārdiem. Arī pats pieliku dažas melodiskas idejas un sajūtas. Lai gan ar abiem autoriem man ir cieša sadarbība arī citos muzikālos projektos, jauna pieredze iegūta duetā ar Eviju Sloku un manu senu paziņu, ar kuru deviņdesmito gadu vidū pat muzicējām vienā grupā. Tas ir producents un basģitārists Ingars Viļums, kura muzikālais pienesums šai dziesmai devis papildus spēku. Piemērotākās formas un skaņas mežģīnes pievienojuši Jānis Kalve un Lotars Lodziņš. Viena varen’ sakarīga komanda! Kāds būs rezultāts, par to lems klausītājs. Bet mēs vēlam, lai šī dziesma ielīksmo katru ne tikai svētkos, jo gadalaiks "Mīlestība" nekad nebeigsies," atklāj Rutulis.