Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā

Mūziķis Guntis Veits komentē seksuālās uzmākšanās gadījumus akadēmijā: Tas nav tik viennozīmīgi

© Ekrānuzņēmums / TV24

"Piemēram, atnāks uz stundu apģērbusies tā, kā vispār nevajadzētu ierasties mācību iestādē," TV24 raidījumā “Preses klubs” savu viedokli pauž mūziķis Guntis Veits.

Diskusiju raidījumā komentējot seksuālās uzmākšanās gadījumus Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā (JVLMA) mūziķis atklāj, ka pats ir absolvējis šo mācību iestādi un ar tāda veida gadījumiem nav saskāries un nav novērojis, lai gan bijis kursā, kurā pārsvarā bijušas tikai meitenes.

Atsaucoties uz sarunam ar saviem grupas biedriem, ka arī pazīstamiem pasniedzējiem mūziķis saka: "Tas nav tik viennozīmīgi. Meitenes arī ir ļoti dažādas.Lai dabūtu ieskaiti viņa darīs visu ko. Piemēram, atnāks uz stundu apģērbusies tā, kā vispār nevajadzētu ierasties mācību iestādē."
Mūziķis uzskata, ka ir normas, kas jāievēro, ierodoties macību iestādē, jo īpaši, ja ir jāspēlē mūzikas instruments, piemēram, ģitāra, kas paredz sēdēšanas pozu, kas nav piemērota īsiem svārciņiem.
"Protams, ka nav pieļaujamas pieskaršanās, aizskaršana no pasniedzēja puses, bet tomēr situācijas nav tik viennozīmīgas," uzskata Veits, piekrītot, ka secinājumi jāizdara pēc izmeklēšanas.