Pirmdiena, 29.aprīlis

redeem Laine, Raimonds, Vilnis

arrow_right_alt Latvijā

Suns vārdā "Varonis" divas dienas silda un sargā no koijotiem iestigušu saimnieku

© Pixabay

Suns vārdā Varonis šonedēļa attaisnoja savu vārdu, kad viņš divas dienas pavadīja pie sava iestrēgušā saimnieka, uzturot siltumu un pat atvairot koijotus, kamēr vīrietis Albertas dienvidos gaidīja, kad viņu izglābs no dubļainā grāvja.

Suņa drosme un uzticība ir izpelnījusies plašu atzinību tiešsaistē un mudinājusi vienu vietējo dzīvnieku glābšanas organizāciju savākt naudu, lai segtu veterinārārsta rēķinus par Varoni (angļu val. Hero) un citiem mājdzīvniekiem, kas netīši tika ierauti 48 stundu sāgā.

Varonim un viņa saimniekam tā sākās ceturtdienas rītā, kad Taberas policija paziņoja, ka ir saņēmusi sūdzību par, iespējams, ievainotu suni uz ziemeļiem no vietējās cukurfabrikas.

Policisti devās to pārbaudīt un nevarēja atrast dzīvnieku, bet pēc dažām stundām saņēma vēl vienu sūdzību no vīrieša, kurš pastāstīja, ka viņu un viņa suni tajā pašā vietā sakodis liels suns.

Amatpersonas atkal devās uz īpašumu un pamanīja, viņuprāt, Akitas krustojumu, kas gulēja uz uzbēruma. Kad viņi piegāja tuvāk, viņi sāka dzirdēt saucienus pēc palīdzības.

61 gadu vecs vīrietis no Taberas bija iestrēdzis dubļainā grāvī, kas bija paslēpts aiz augstām zālēm. Viņš pastāstīja policijai, ka atrodas tur jau divas dienas. Varonis ne mirkli nepameta saimnieku bez uzraudzības, pastāvīgu viņu sildot un aizsargājot no plēsīgajiem koijotiem.