Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Latvijā

Šodien sāk Latvijas Radio un Televīzijas apvienošanu

© Mārtiņš Zilgalvis / F64

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP), kā VSIA "Latvijas Radio" (LR) un VSIA "Latvijas Televīzija" (LTV) augstākā lēmējinstitūcija, šodien pieņēmusi lēmumu par abu publiskas personas kapitālsabiedrību apvienošanas procesa uzsākšanu, aģentūru LETA informēja SEPLP pārstāvji.

SEPLP lēma uzsākt reorganizācijas procesu apvienošanas ceļā, abām valsts kapitālsabiedrībām saplūstot, lai nodibinātu iegūstošo VSIA "Latvijas Sabiedriskais medijs", kas darbu sāks 2025.gada 1.janvārī.

Reorganizācijas nosacījumi paredz, ka iegūstošās sabiedrības pamatkapitāls netiks palielināts, reorganizācijas procesā iesaistītās sabiedrības nodos visu savu mantu iegūstošai sabiedrībai un beigs pastāvēt bez likvidācijas procesa. VSIA "Latvijas Sabiedriskais medijs" kapitāla daļu turētājs būs SEPLP.

Saskaņā ar SEPLP lēmumu LR un LTV valdes locekļiem uzdots veikt nepieciešamās darbības, lai 2024.gadā nodrošinātu reorganizācijas procesu.

LETA jau vēstīja, ka jaunā medija - VSIA "Latvijas Sabiedriskais medijs" - valdi izraudzīs šā gada otrajā pusē.

Saskaņā ar SEPLP plāniem, 2024.gada aprīlī vajadzētu sākties deviņu mēnešu ilgam sagatavošanās posmam, kura laikā veidos uzņēmuma attīstības stratēģiju un jaunās valdes rīcības plānu. Sagatavošanās posma ietvaros plānots izsludināt arī jaunas uzņēmuma valdes konkursu.