Svētdiena, 5.maijs

redeem Ģederts, Ģirts

arrow_right_alt Latvijā

Ar labu garastāvokli pakaļ labi padarīta darba sajūtai nāc uz Ruckas muižu!

© Karīna Jurciņa

Šajā sestdienā visiem, kuri vēlas skaistumu sev apkārt un visā mūsu zemītē, ir tā lieliskā iespēja pielikt savus “piecus centus” un doties uz Lielo talku, kas ir ne tikai kustība, kas nes līdzi labi padarīta darba sajūtu, bet arī kopā būšanas prieku.

Ruckas muižas parks ir turpat 7 hektārus plašs un tajā pavisam noteikti atradīsies darbiņš gan lieliem, gan maziem. Mazajiem nebēdņiem te paveras brīnumainas iespējas izskriet visu ziemā sakrāto enerģiju, lai vakarā labāk miegs nāk un mazāk muļķību galvā maisās. Jāteic, ka milzu darbu jaunie muižas apsaimniekotāji - biedrība “Live Latvija” jau ir paveikuši - brikšņi izzāģēti un soliņi uztaisīti, tomēr vēl kādas darbarokas pavisam noteikti būs gaidītas. NRA par Ruckas mužu rakstīja šeit.

Mēs, Ruckas muižas komanda, būsim priecīgi par katru atnācēju, kurš ir gatavs pielikt savu roku, ideju un klātbūtni, lai Cēsu pilsētas viens no vērtīgākajiem vēsturiskajiem objektiem atgūtu savu spozmi un kļūtu par satikšanās vietu ne tikai talkas laikā, bet arī ikdienā un svētku reizēs.

Ļoti gaidīsim cilvēkus, kuri līdz var paņemt ne tikai labu noskaņojumu, bet arī darba cimdus, kādu grābekli vai citu noderīgu instrumentu.

No savas puses solam pateicību par padarīto un arī uz ugunskura vārītas zupas šķīvi, ko katrs kārtīgs latvietis saviem talciniekiem ir devis kopš senseniem laikiem.

Tiekamies pie muižas 27.aprīlī plkst. 10!

Vairāk par Ruckas muižu skatīt šeit.

Kamēr lielie strādā, tikmēr mazie priecājas

Lielā talka neatceļ tradicionālos Ruckas muižas pasākumus. Kā ik sestdienu, aicinām mazos cēsniekus uz radošiem bērnu rītiem. Šajā sestdienā, 27.aprīlī uz darbošanos "Dari un radi kopā" aicina Cēsu Teātra aktrise Inuta Briede, kura no plkst. 10:00 visvairāk priecāsies par mazajiem bērniem (3 - 5 gadu vecumā), savukārt no plkst. 11.30 aicina aktivitātēs piedalīties bērnus 6 - 9 gadu vecumā. Vairāk par Bērnu radošajiem rītiem skatīt šeit

“Dzīvības zieda” punktiņmandalas veidošana

30.aprīlī plkst. 18.00 Ruckas muiža aicina uz “Dzīvības zieda” punktiņmandalas veidošanu kopā ar Sarmīti Eiduku. “Dzīvības zieda” mandala ir viena no spēcīgākajām sakrālās ģeometrijas mandalām, kam piemīt aizsargājoša un harmonizējoša iedarbība.

Vairāk par nodarbību skatīt šeit