Trešdiena, 1.maijs

redeem Ziedonis

arrow_right_alt Latvijā

Aviokompānijas "Ryanair" lidmašīnai reisā no Briseles uz Rīgu rodas tehniskas problēmas

Aviokompānijas "Ryainair" lidmašīnai, kas pirmdien veica lidojumu no Briseles uz Rīgu, radās tehniskas problēmas, aģentūrai BNS pastāstīja Civilās aviācijas aģentūras ģenerāldirektors Māris Gorodcovs.

Viņš paskaidroja, ka lidmašīnai bija problēmas ar šasiju un tā pēc sazināšanās ar gaisa satiksmes organizētāju Latvijā kompāniju "Latvijas gaisa satiksme" veica lidojumu virs starptautiskās lidostas "Rīga", lai speciālisti varētu vizuāli pārliecināties par situāciju. "Lidmašīnai bija problēmas ar šasiju, tāpēc tā aizgāja gaidīšanas zonā. Pēc tam tā sazinājās ar "Latvijas gaisa satiksmi" un nolidoja virs lidlauka, lai speciālisti vizuāli varētu apskatīties, vai šasijas ir pilnībā izlaistas, un pēc pārliecināšanās, ka tā ir, ar nākamo piegājienu lidmašīna veiksmīgi piezemējās," klāstīja Gorodcovs.

Starptautiskās lidostas "Rīga" preses sekretāre Sarmīte Bunka-Brilijonka aģentūrai apstiprināja, ka lidmašīnai bija radušās tehniskas problēmas. Viņa sacīja, ka lidmašīnai bija paredzēts lidostā nosēsties plkst. 10.15, taču tā piezemējusies vien plkst. 12.38, kādu laiku aizkavējoties gaisā.

"Ryanair" no Rīgas pašlaik veic lidojumus uz 15 galamērķiem ‒ Brēmeni, Briseli (Šarleruā lidostu), Bristoli, Diseldorfu (Vēzes lidostu), Dublinu, Frankfurti pie Mainas (Hānas lidostu), Glāzgovu (Prestvikas lidostu), Īstmidlendu, Liverpūli, Londonu (Stanstedas lidostu), Milānu (Bergamo lidostu), Oslo (Riges lidostu), Romu (Čampino lidostu), Stokholmu (Skavstas lidostu) un Tamperi.