Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā

"Dinamo" uz Ufu arī bija jālido ar "YAK-42" markas lidmašīnu

© Scanpix

Rīgas "Dinamo" šodien uz pirmo sezonas spēli Ufā bija jālido ar "YAK-42" markas lidmašīnu. Tieši šāda pati lidmašīna vakar avarēja Jaroslavļā, kad katastrofā gāja bojā gandrīz visi KHL komandas Jaroslavļas "Lokomotiv" spēlētāji.

Šorīt lidmašīna "YAK-42" ieradās Rīgas lidostā, bet, tā kā turpmākās KHL spēles ir atceltas, Rīgas "Dinamo" ar šo lidmašīnu reisā nedevās. Lidmašīna joprojām atrodas Rīgas lidostā, nra.lv informēja lidostas preses sekretāre Sarmīte Bunka-Brilijonka.

Rīgas "Dinamo" hokeja kluba preses sekretārs Jānis Stepītis nra.lv apstiprināja, ka šodienas reiss uz Ufu bija paredzēts ar "YAK-42" lidmašīnu. "Diemžēl lidmašīnu piedāvājums čārterreisiem uz Krieviju nav tik liels, tādēļ mums nācās izvēlēties šo lidmašīnu. Ar "YAK-42" lidmašīnām esam lidojuši arī iepriekšējās sezonās," uzsvēra J. Stepītis.

Viņš aicināja sagaidīt oficiālos Jaroslavļas katastrofas izmeklēšanas rezultātus, un nesteigties vainu novelt uz "YAK-42" lidmašīnām. "Ja kaut kur pasaulē nokrīt "Boeing" lidmašīna, jūs taču nepārtrauksiet ar tām lidot. Protams, tagad būtu nedaudz neomulīgi lidot ar "YAK", bet bieži vien citas izvēles nav, " piebilda Rīgas "Dinamo" preses sekretārs.

Uz šīs sezonas pirmo spēli Ufā pret pagājušās sezonas KHL Gagarina kausa ieguvējiem "Salavat Julajev" hokejistiem "Dinamo" bija plānots doties ceturtdien pusdienlaikā no Rīgas lidostas. Nākamās spēles, pēc sākotnējā kalendāra, "Dinamo" paredzētas 11.septembrī Ņižņekamskā pret ''Ņeftehimik'', 13.septembrī Kazaņā pret divu pirmo KHL sezonu Gagarina kausa ieguvējiem ''Ak Bars'' un 15.septembrī Mitiščos pret pagājušās sezonas Gagarina kausa izcīņas finālistiem Maskavas apgabala ''Atlant''. Pirmā mājas spēle ''Arēnā Rīga'' komandai būtu jāaizvada 19.septembrī pret Maskavas CSKA.

Jau vēstīts, ka Krievijā trešdien nogāzās pasažieru lidmašīna, kurā atradās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Jaroslavļas "Lokomotiv", un gājuši bojā 43 no 45 lidmašīnā esošajiem cilvēkiem, tostarp komandas spēlētājs Kārlis Skrastiņš no Latvijas.

Līgumreisa lidmašīna, ar kuru "Lokomotiv" devās uz KHL sezonā pirmo spēli Minskā, avarēja Jaroslavļas lidostā pacelšanās laikā.