Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Pirmie 44 jaunie fotoradari uz Latvijas ceļiem nonāks pēc mēneša

Pirmie 44 jaunie fotoradari uz Latvijas ceļiem nonāks pēc mēneša - 21.oktobrī, trešdien LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja Valsts policijas Prevencijas pārvaldes priekšnieks Edmunds Zivtiņš.

Viņš paskaidroja, ka pašlaik pirmie no jaunajiem fotoradariem jau ir ievesti Latvijā un apsekotas vietas, kur tos varētu uzstādīt. Uz ceļa tiem vajadzētu parādīties 21.oktobrī.

Pirmajā posmā Rīgas reģionā paredzēts uzstādīt 29 stacionāros un 15 pārvietojamos fotoradarus. Turpinās strādāt arī četri fotoradari, kas uz Latvijas ceļiem darbojas kopš 2008.gada.

Zivtiņš uzskata, ka jau pirmo četru fotoradaru iegāde ir atmaksājusies desmitkārt un būtiski samazinājusi vidējo ātrumu uz ceļiem. Gadā par fotoradaru fiksētajiem pārkāpumiem tiek iekasēti apmēram 350 tūkstoši latu.

Arī šogad fiksēti atsevišķi iespaidīgi ātruma pārkāpšanas gadījumi. "Antirekordi ir katru gadu. Šogad tāds bija Dzelzavas ielā, kur motociklists bija pārvietojies ar 190 kilometriem stundā," piebilda Zivtiņš.

Jau ziņots, ka vairāk nekā 150 jauno fotoradaru pilnībā plānots ieviest līdz gada beigām.

Papildu pašlaik Latvijā esošajiem četriem fotoradariem tiks ieviesti 30 pārvietojamie fotoradari, 110 stacionārie fotoradari un vēl 20 tukšie statīvi.