Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

KARJERAS STĀSTS. Agnese Fūrmane: medicīnas māsa, astroloģe, uzņēmēja

«Ir jāsaprot, ka ļoti daudz ko dzīvē cilvēks pats var mainīt un neviens pie tā, kas ar viņu attiecīgajā brīdī notiek, nav vainojams. Ir jāmainās pašam, un tad arī lietas, procesi ap personu mainīsies. Tā ir sevis apzināšanās, atbildības uzņemšanās. Tas ir darbs ar sevi. Meklējot vainu citos, cilvēks sevī uzkrāj negācijas, dusmas, aizvainojums. Risinājums ir meklējams tikai un vienīgi pašā cilvēkā,» ir pārliecināta astroloģe Agnese Fūrmane © F64

Agneses Fūrmanes izglītības un profesionālais ceļš līdz šim bijis vairākiem būtiskiem pagriezieniem piesātināts – viņa gan izskolojusies, gan guvusi darba rūdījumu, strādājot par medicīnas māsu, studējusi psiholoģiju, vairāku gadu garumā iepazinusi astroloģijas plašās dzīles un jau desmit gadus pieder pie sertificēto astrologu saimes. Bet salīdzinoši nesen sākusi iepazīt arī biznesa virtuvi, kopā ar domubiedriem izveidojot aplikāciju Astrosecret, kas guvusi Facebook atzinību, iekļūstot programmā FbStart, kas palīdz jaunajiem start-up biznesiem atsperties jauniem panākumiem.

Bet viss sākās pavisam ikdienišķi – mācoties vēl vidusskolā, līdzīgi kā jebkuram skolēnam, arī Agnesei bija jāizdara izvēle, ko iesākt pēc skolas absolvēšanas. Agnese izjuta aicinājumu palīdzēt cilvēkiem: būt priecīgiem, veseliem, laimīgiem. Vadoties pēc šīm iekšējām izjūtām, viņas izvēle bija medicīna. Agnese iestājās Paula Stradiņa 2. medicīnas skolā, tur iegūstot medicīnas māsas diplomu. Arī darbs tika atrasts atbilstoši apgūtajai specialitātei – viņa sāka strādāt Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas ginekoloģijas nodaļā par medicīnas māsu. Lai arī darbs bija grūts, taču tas sniedzis gandarījumu. «Es varēju palīdzēt sasirgušajiem, un šis process man sniedza prieku,» atceras Agnese. Pēc laika viņa nomainīja darbavietu un nokļuva Linezera hematoloģijas nodaļā. «Darbs tur man parādīja skarbo dzīves realitāti. Slimība un nāve nešķiro cilvēkus.» Tolaik Agnesei bija 22 gadi, un redzētais viņā raisīja pārdomas – kāpēc cilvēkus piemeklē šādas likstas? Kāpēc vieni laiski bauda dzīvi, bet citiem tā apraujas jaunībā slimības dēļ? Atbildes viņa nolēma meklēt, uzsākot studijas psiholoģijā. «Intuitīvi jutu, ka, pirms cilvēks saslimst, kaut kas ar viņu notiek. Slimība nerodas no nekā. Allaž ir cēlonis. Vēlējos saprast, kā cilvēks var kaut ko mainīt, lai nesaslimtu,» prāto Agnese.

Ceļā uz astroloģiju

Darbam slimnīcā viņa teica ardievas, jo skaudrā ikdiena hematoloģijas nodaļā jaunieti mudināja doties tālāk sevis meklējumos. Psiholoģijas studijas deva daudz atbilžu pašai par sevi, ļāva apgūt metodes, kā cilvēks pats sev var palīdzēt un ne tikai. «Tomēr vēlējos vēl vairāk saprast cilvēka dvēseli, dzīvi kopumā. Reiz man ieteica aiziet uz konsultāciju pie astrologa. Biju vizītē pie Andra Rača.» Konsultācijā tika gūta pārliecība, ka astroloģija ir iztrūkstošais puzles gabaliņš. «Sapratu, ka astroloģija man var būt tas instruments, kā gūt izpratni par dzīves neizskaidrojamām pusēm. Astroloģija man jau bija saistoša skolas laikā, turklāt interesi veicināja arī vecāki, kuri arī allaž vēlējušies izzināt dzīves netveramo pusi,» atceras Agnese.

Viņa iestājās Andra Rača astroloģijas skolā. «Skolā iegūtās zināšanas man ļāva uz sevi, savu dzīvi, sev tuvajiem paskatīties ar pavisam citām acīm un rast atbildes uz neskaitāmiem kāpēc.» Lai arī sākotnēji nebija domas kļūt par sertificētu astroloģi, tomēr apkārtējo cilvēku lūgumi pēc padoma raisījuši pārdomas par nepieciešamību iegūt vajadzīgo sertifikātu, lai varētu pilnvērtīgi konsultēt citus. Domāts, darīts – pēc trīs gadus ilgām mācībām un aptuveni gadu ilgas sagatavošanās Agnese nolēma kārtot vajadzīgo eksāmenu. «Tas ir grūts pārbaudījums, kurā jāspēj apliecināt savas zināšanas sertifikācijas komisijai – pieredzējušiem astrologiem,» skaidro astroloģe.

Viņa gan piebilst, ka ar iegūto sertifikātu zināšanu apguves process nebeidzas. Astrologa profesija paredz nemitīgu izglītošanos, jo apgūstamais informācijas apjoms ir milzīgs. «1. kursā šķita, ka zinu visu, tagad ar desmit gadu pieredzi varu apgalvot – vēl daudz kas jāapgūst, piemēram, šobrīd mācos vēdisko astroloģiju,» stāsta Agnese.

Risinājums meklējams cilvēkā pašā

Viņa norāda, ka astroloģes darbā prieku sniedz klientu pateiktie paldies un viņu atsauksmes, ka prognozes ir apstiprinājušās. Taču ne viss darbā norit uz pozitīvas nots. «Sirds iesāpas brīžos, kad, uzklausot skaudros dzīves stāstus, saprotu, ka cilvēkam šādām grūtībām ir jāiziet cauri, bet tik un tā nespēju tā vienkārši līdz ar klienta došanos prom visu aizmirst. Ilgi vēl gruzdu,» teic Agnese. Viņa skaidro, ka astroloģiskajā kartē ierakstīti tie pārbaudījumi, ar kuriem cilvēkam vajadzēs saskarties, taču to grūtības pakāpe ir atkarīga no tā, kā persona tam ir sagatavojusies vai kā sevi realizējusi dzīvē. «Ir jāsaprot, ka ļoti daudz ko dzīvē cilvēks pats var mainīt un neviens pie tā, kas ar viņu attiecīgajā brīdī notiek, nav vainojams. Ir jāmainās pašam, un tad arī lietas, procesi ap personu mainīsies. Tā ir sevis apzināšanās, atbildības uzņemšanās. Tas ir darbs ar sevi. Meklējot vainu citos, cilvēks sevī uzkrāj negācijas, dusmas, aizvainojums. Risinājums ir meklējams tikai un vienīgi pašā cilvēkā,» ir pārliecināta astroloģe.

Aptuveni gadu viņa aktīvā klientu konsultēšanā ietur pauzi, jo spērusi soļus biznesa vidē. Pirmsākumi šādam dzīves un karjeras pavērsienam meklējami 2012. gadā, kad viņa Indijā mācījās vēdiskās zinības pie Swami Amrit Mahamedha. Konsultācijā viņas skolotājs mudināja Agnesi vairāk pievērsties palīdzības sniegšanai sievietēm, kas vēlas tikt pie bērniņa. «Atbildēju, ka jau konsultēju šādos jautājumos, bet skolotājs ieteica padomāt vēl kādas jaunas iespējas,» stāsta Agnese.

Palīdzība bērniņa ieņemšanā

Šis ieteikums Agnesi uzrunāja – vienu brīdi viņa apsvēra iespēju atgriezties medicīnā, piemēram, apgūt dūlas vai vecmātes profesiju, taču vēlējās izmantot arī savas zināšanas astroloģijā. «No jauna padziļināti sāku interesēties par daktera Jonasa (Dr. Eugen Jonas) metodi, kuru izmanto daudzi astrologi visā pasaulē, lai aprēķinātu labvēlīgākos laikus mazuļa ieņemšanai. Metode tika izstrādāta pagājušā gadsimta 50. gados, kad ārsts atklāja sakarības starp planētu stāvokļiem un sieviešu spēju ieņemt bērnu. Pētījumi ilguši vairākus gadu desmitus. Par šo atklājumu viņš tika nominēts divām Nobela prēmijām. Padomju laikos atklājums gan tika pamazām noklusināts, jo astroloģija neiederējās kopējā tā laikā konceptā,» skaidro astroloģe.

Viņai radās doma apvienot astroloģiju, zinātniski pabaudīto metodi un modernās tehnoloģijas, lai radītu aplikāciju Astrosecret, kas ietver unikālu kalendāru, kurš apvieno sevī gan sievietes fizioloģiskā cikla rādītājus, gan astroloģiski noteiktus labvēlīgākos periodus grūtniecības plānošanai. Labvēlīgākie ieņemšanas brīži tiek noteikti, analizējot sievietes dzimšanas kartes rādītājus un konkrētās ieņemšanas dienas astroloģisko fonu – ņemot vērā planētu izvietojumu dzimšanas brīdī un precīzu planētu kustību vēlamajā ieņemšanas dienā. Aplikācija ne tikai izskaitļo potenciāli veiksmīgākos mazuļa ieņemšanas brīžus, bet arī vēlamo mazuļa dzimumu un horoskopa zīmi. Tāpat tā nosaka no ģeogrāfijas skatupunkta labvēlīgākās ieņemšanas vietas bieži ceļojošiem pāriem.

Aplikācija pieejama jau gandrīz gadu, un par bērniņa ieņemšanu saņemtas vairāk nekā 100 prieka vēstis no sievietēm visā pasaulē.

Atzinība no Facebook

Turklāt nesen Astrosecret, konkurējot ar simtiem tūkstošu citām aplikācijām pasaulē, ir iekļuvusi ekskluzīvā Facebook programmā FbStart, kas jauniem biznesiem sniedz ievērojamu konsultatīvu un finansiālu atbalstu. «Ieguvām atbalstu viena gada griezumā. Piemēram, saņemam konsultatīvu palīdzību aplikācijas attīstīšanai – tiek piedāvāta palīdzība programmēšanā, apmaksāti analītiski rīki, ar kuru palīdzību operatīvi sekot līdzi populārāko aplikāciju topiem pasaulē. Tiek nodrošinātas apmācības skype. Šobrīd aplikāciju bizness ir viens no straujāk augošajiem biznesiem. Facebook mums sniedz atbalstu līdz 80 000 dolāru apmērā. Atbalsts ir neatsverams, taču darba apjomi mums pašiem [aplikācijas komandu veido četri cilvēki] arī līdz ar to ir ļoti grandiozi.» Daudzi uzņēmumi jau guvuši panākumus, pateicoties FbStart programmai. Atrosecret cer iet viņu pēdās un gūt pieredzi, strādājot kopā ar cilvēkiem, kuri jau spējuši mazus projektus pārvērst par veiksmīgu starptautisku biznesu.

Jāpiebilst, ka šajā dinamiskajā dienu ritējumā Agnese ir ne tikai astroloģe un uzņēmēja, bet arī pilna laika mamma. Plānojot darbus un dienas plānus, viss esot paveicams, uzsver Agnese.

Bet relaksāciju viņa gūst garās pastaigās, vienā piegājienā noejot desmit un vairāk kilometrus. Bieži pastaigās pievienojas arī vīrs, kad abi var pārrunāt dienas notikumus. Agnese nodarbojas arī ar jogu un meditē – tā ir atpūta gan prātam, gan ķermenim, viņa uzskata.