Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

IT studenti Latviju var pārvērst par nozares līderi

"Esošie un potenciālie informācijas tehnoloģiju (IT) jomas studenti ir tie, kuri var pārvērst realitātē ideju par Latviju kā IT lielvalsti pasaules mērogā. Lai šo mērķi sasniegtu, nepieciešami speciālisti, kuri ne tikai profesionāli strādā, bet ir arī IT jomas entuziasti.

Rīkojot IT olimpiādi, katru gadu pārliecināmies, ka Latvijā IT nozarē top zinoši un talantīgi speciālisti," ir pārliecināts Lattelecom Technology izpilddirektors Rinalds Sproģis.

Lattelecom Technology sadarbībā ar Microsoft Latvia, IIBA Latvijas nodaļu, Accenture Latvija un FMS Group finansiālu atbalstu rīkotajā IT olimpiādē pārliecinoši uzvarēja Latvijas Universitātes (LU) komanda Tornado, kura studentu grupā startē un uzvar jau otro gadu. Savukārt otrajā vietā ierindojās apvienotā LU un Rīgas Tehniskās universitātes komanda 1337, bet trešo vietu ieguva LU pārstāvētā AMP. Skolēnu grupā par uzvarētājiem tika atzīta komanda >.< O_o ^_^, kurā apvienojušies Rīgas 40. vidusskolas, Rīgas 71. vidusskolas un Rīgas 1. ģimnāzijas audzēkņi.

Fināla sacensībās skolēnu un studentu komandām bija jārisina atšķirīgas grūtības pakāpes programmēšanas uzdevumi, kas pietuvināti programmētāja ikdienas darbam. Arī šogad uzdevumi bija jārisina, izmantojot jaunākās Microsoft izstrādes platformas, tajā skaitā jāizstrādā lietojumprogrammas tālruņiem ar Windows Phone 7 operētājsistēmu, kas šobrīd ir sevišķi aktuāli, pateicoties mobilo telefonu lietojumprogrammu plašajam tirgum. Papildus programmēšanai dalībniekiem bija jādemonstrē arī citas svarīgas IT prasmes – jāizstrādā datu bāzu projektējums, jāintervē klients un intervijas rezultāti jāapraksta programmatūras prasību specifikācijā.

"Microsoft ir gandarīts par iespēju līdzdarboties Lattelecom Technology rīkotajā olimpiādē jauniešiem un atbalstīt šo iniciatīvu, tādējādi veicinot vidusskolēnu interesi un vēlmi izvēlēties IT studijas, kā arī studentu redzesloka paplašināšanu ārpus studijām. Ik reizi, satiekot jauniešus, ir milzīgs gandarījums redzēt viņu acīs dzirksti uz modernajām tehnoloģijām," atbalstu konkursam pamato Microsoft Baltijas reģiona vadītājs Mindaugs Glods.

Piekto gadu pēc kārtas aizvadīta IT olimpiāde. Tajā piedalījās vairāku Latvijas vidējās izglītības vai vidējās speciālās izglītības mācību iestādes audzēkņi, bet studentu grupā – vidējās vai augstākās izglītības mācību iestādes audzēkņi, kuriem vēl nav 2. līmeņa vai augstākās izglītības IT jomā.