Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Lekciju ciklā "Kvantu vakarskola" varēs noklausīties četru Latvijas zinātnieku klātienes lekcijas par kvantu fiziku

© Freepik

20.oktobrī jaunatvērtā kultūras un zinātnes notikumu vietā "Morberga Studija" sāksies lekciju cikls "Kvantu vakarskola", kur četri Latvijas zinātnieki sniegs klātienes lekcijas par kvantu fiziku, aģentūru LETA informēja Vizionārā kultūras fonda pārstāve Linda Bērziņa.

"Kvantu vakarskola" ir daļa no notikumu sērijas, ko organizē Vizionārās kultūras fonds, lai atzīmētu simto gadadienu, kopš dāņu zinātnieks Nīlss Bors saņēma Nobela prēmiju fizikā par ieguldījumu atoma struktūras izpētē un būtiskiem atklājumiem kvantu teorijas izpratnē.

Notikumu sērijā papildus "Kvantu vakarskolai" notiek arī laikmetīgās mākslas izstāde "Komplementārās pretrunas", kur jaundarbus radījuši trīs skaņu mākslinieki - Anna Fišere, Tī Jan un Jākobs Kirkegārds, iedvesmu smeļoties kvantu zinātnē.

20.oktobrī plkst.18 lekciju "Flirts ar citādo" vadīs fiziķis Mārcis Auziņš, 27.oktobrī plkst.18 lekciju "Kvantu teoloģija" vadīs fiziķis Vjačeslavs Kaščejevs, 3.novembrī plkst.18 lekciju "Kvantu filozofija" vadīs teologs Indulis Paičs, bet 10.novembrī plkst.18 lekciju "Nedalāmā daba" vadīs fiziķis Kārlis Dreimanis.

Katrā lekcijā būs diskusiju un jautājumu daļa, kur katram būs iespēja izjautāt zinātniekus un noskaidrot savas atbildes par mītiski zinātnisko kvantu.

Biļetes iespējams iegādāties interneta vietnē "fienta.com". Cena par lekciju ciklu - 50 eiro, bet par lekciju individuāli - 12,50 eiro. Organizatori arī izsludina piecas stipendijas, kas dos iespēju apmeklēt visas četras lekcijas bez maksas, līdz 20.oktobrim nosūtot savu motivācijas vēstuli brīvā formā uz "linda@visionaryculture.net".