Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Pasaulē

Vai cilvēks var kļūt nemirstīgs? Fiziķis nosauc atslēgu uz mūžīgo dzīvi

© Pixabay.com

Fiziķis Mičio Kaku nosaucis mūžīgās dzīves atslēgu - viņš piedāvā savu skatījumu uz kvantu tehnoloģiju potenciālu, meklējot atbildes uz jautājumiem par dzīvību, nāvi un apziņu. Ar stāstu dalās dialog.ua.

Laikmetā, kad robežas starp zinātnisko fantastiku un realitāti kļūst arvien neskaidrākas, mēs saskaramies ar jautājumiem, kas kādreiz šķita neiespējami pat drosmīgākajiem pagātnes prātiem. Starp tiem izceļas viens, kas izraisa īpaši lielu interesi - vai ir iespējama cilvēka nemirstība?

Kvantu datori varētu atvērt durvis uz mūžīgās dzīves pasauli, ir pārliecināts Mičio Kaku, slavenais teorētiskais fiziķis, kas piedāvā savu skatījumu uz kvantu tehnoloģiju potenciālu, lai atbildētu uz jautājumiem par dzīvību, nāvi un apziņu.

Mičio Kaku ir autoritatīvs zinātnieks un zinātnes popularizētājs, kurš daudzus gadus ir pētījis kvantu datoru iespējas cilvēcei. Viņš apgalvo, ka šīs ierīces spēj ne tikai atrisināt klasiskajiem datoriem nepieejamas problēmas, bet arī var radikāli mainīt mūsu izpratni par fizisko realitāti. Kaku prognozē, ka kvantu datori palīdzēs mums atšķetināt kvantu mehānikas noslēpumus un, iespējams, pat tuvinās mūs apziņas fenomena izpratnei.

Kvantu datoru potenciāls ir milzīgs - sākot no jaunu zāļu un materiālu izstrādes līdz neticami sarežģītu simulāciju radīšanai, kas var paredzēt laikapstākļus ar iepriekš nepieredzētu precizitāti vai atjaunot Visuma virtuālos modeļus. Taču viena no aizraujošākajām jomām ir cilvēka smadzeņu un apziņas izpēte.

Kaku uzskata, ka kvantu datori kādu dienu varētu ļaut mums “augšupielādēt” cilvēka apziņu digitālajā vidē, tādējādi nodrošinot mūžīgās dzīvības iespēju.

Pēc Kaku teiktā, ar kvantu datoriem var izveidot detalizētas bioloģisko procesu simulācijas, kas pavērs jaunus apvāršņus medicīnā un palīdzēs tādu medikamentu izstrādē, kas spēj cīnīties ar vissarežģītākajām slimībām.

Viņš arī ierosina, ka kvantu tehnoloģijas varētu novest pie mūsu apziņas digitālo versiju radīšanas, kas būtu pirmais solis ceļā uz nemirstības sasniegšanu. Mičio Kaku uzskata, ka kvantu datori ir ne tikai nākamais posms skaitļošanas tehnoloģiju attīstībā, bet arī iespēja cilvēcei šķērsot nemirstības slieksni.

Iespējams, šīs ierīces palīdzēs mums atklāt pēdējo un lolotāko dabas noslēpumu - nemirstības noslēpumu. Lai gan šī perspektīva joprojām prasa daudz pētījumu un eksperimentu, mēs nevaram noliegt, ka kvantu datori jau maina mūsu nākotnes redzējumu un varētu kļūt par dzīves lielāko noslēpumu atslēgu.