Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

“Ar jūsu ģimeni notikusi nelaime” – BRĪDINA neuzķerties uz šo krāpniecību

© F64

5. oktobrī plkst.15:05 Liepājā, Alejas ielā, kādā dzīvoklī sirmgalve saņēma telefona zvanu, kurā pagaidām nenoskaidrota persona krievu valodā stāstīja, ka skolā smagus miesas bojājumus ir guvis bērns (radinieks), un, lai varētu viņam palīdzēt, ir nepieciešama nauda. Šādā veidā sievietei tika izkrāpti 400 euro.

Policija vērš uzmanību – iespējams, ka telefona zvani ar šāda un līdzīga rakstura stāstiem var atskanēt arī citos dzīvokļos, tādēļ tiek uzsvērts, ka ļoti būtiski būtu savus vecākus un vecvecākus, radiniekus un cienījama vecuma kaimiņus brīdināt un atgādināt, ka gadījumā, ja kāda nelaime patiesi būs notikusi, operatīvie dienesti nekādā gadījumā šādi nerīkosies!

Tāpat Valsts policijas Zemgales reģiona pārvalde informē, ka VP ZRP Aizkraukles iecirkņa Kriminālpolicijas darbinieki aizturējuši divus agrāk tiesātus vīriešus, kuri tiek turēti aizdomās par krāpšanas gadījumiem Aizkrauklē. Vīriešiem tiesa piemēroju drošības līdzekli apcietinājumu.

Policija jau iepriekš informēja, ka Aizkrauklē septembra mēnesī reģistrēti septiņi gadījumi, kad zvanīts gados vecākiem cilvēkiem uz parastiem mājas telefoniem un mēģināts izkrāpt naudu. Vienā gadījumā sievietei tika izkrāpti 600 eiro un zelta gredzens 500 eiro vērtībā. Krāpnieki stāstījuši, ka viņu radinieki nokļuvuši nelaimē, lai nebūtu nepatikšanas, nepieciešama konkrēta naudas summa. Krāpnieki tika aizturēti 30. septembrī, kad jau bija izkrāpuši vēl vienai gados vecākai  sievietei 15 516 eiro. Veicot operatīvos pasākumus, policisti aizturēja abus vīriešus un naudu atguva. Policijas darbinieki abus vīriešus, kuri ir rīdzinieki, aizturēja un ievietoja īslaicīgā aizturēšanas vietā. Sakarā ar uzsāktajiem kriminālprocesiem policijas darbinieki pārbaudīs vai noziedzīgās personas nav saistītas ar citiem līdzīgiem gadījumiem. Turpinās pirmstiesas izmeklēšana. Policija atkārtoti atgādina iedzīvotājiem par drošības pasākumiem, ja tiek saņemti šāda veida zvani, nekavējoši zvanīt policijai.

                                                                       

Aicinām būt modriem un attapīgiem, un, saņemot šādu zvanu, nekavējoties sazināties ar policiju, zvanot 63404602, 110 vai vēršoties personīgi tuvākajā policijas iecirknī.