Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Āgenskalnā notverts dzērājšoferis, kuram jau atņemtas tiesības

© Rīgas Pašvaldības policija

21.augusta pēcpusdienā Rīgas pašvaldības policijas Zemgales pārvaldes darbinieki, patrulējot Āgenskalnā, pamanīja Mercedes-Benz markas automašīnu, kas piedalījās ceļu satiksmē nepārliecinoši.

Pieņemts lēmums transportlīdzekli apturēt, izmantojot gaismas un skaņas signālus, autovadītājam dots rīkojums apstāties. Vīrietis automašīnu apturēja, pēc kā pārbaudīti viņa dati un konstatēts, ka viņam ir uzlikts tiesību liegums. Uz notikuma vietu izsaukti Valsts policijas darbinieki.

Pārrunu laikā ar pārkāpēju radās aizdomas, ka viņš ir arī alkohola reibumā, par ko liecināja alkoholam raksturīgā smaka no vīrieša izelpas. Transportlīdzeklī atradās arī viens līdzbraucējs, kura personas datus pārbaudot, konstatēts, ka vīrietis dzīvo bez deklarētās dzīvesvietas. Personai sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols un piemērots naudas sods 10 eiro apmērā.

Notikuma vietā ieradās Valsts policijas darbinieki, kuri veica alkohola koncentrācijas pārbaudi izelpā, aizdomas par alkohola reibumu apstiprinājās, proti, autovadītāja izelpā konstatētas 1,34 promiles. Par braukšanu reibumā bez auto vadīšanas tiesībām likumā paredzēta kriminālatbildība.