Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

DP sākusi pārbaudi par iespējamām noziedzīgām darbībām Ķekavas novada domē

Februāra sākumā Drošības policijā (DP) tika saņemts iesniegums par iespējamām noziedzīgām darbībām Ķekavas novada domē.

Par iesniegumā minētajiem faktiem tika sākta pārbaude, kuras laikā DP apmeklēja Ķekavas novada domi. Pārbaude turpinās.

Tikmēr portāls "kompromat.lv" raksta, ka 14.februārī saņēmis elektroniskā pasta vēstuli, kurā tika ziņots, ka DP minētajā pašvaldībā veic kratīšanu. Tās laikā esot atrastas noklausīšanās ierīces, kuras it kā uzstādījusi vietējā policija, lai kontrolētu savus darbiniekus. Ķekavas pašvaldības policija esot veikusi noklausīšanos, lai kontrolētu domē notiekošo, rakstījis portāls.

DP plašākus komentārus par minēto informāciju nesniedz.

Savukārt Ķekavas Pašvaldības policijas vadība kategoriski noliedz, ka domes telpās būtu izvietojusi kādas noklausīšanās ierīces.

Pašvaldības policijas priekšnieks Māris Bomiņš aģentūrai LETA sacīja, ka saistībā ar kāda domes darbinieka DP sniegto informāciju jau ir sniedzis arī savus paskaidrojumus. Viņš noliedza, ka domes telpās būtu izvietotas skaņu ierakstīšanas iekārtas. Viņš arī norādīja, ka domes telpās nav notikusi nekāda kratīšana, bet bijusi vien pārbaude, kas arī esot saprotams, ja DP saņemot šādu informāciju.

DP pārbaudi esot sākusi pēc neapmierināta Ķekavas novada pašvaldības darbinieka uzrakstīta iesnieguma, teica Bomiņš. Viņš nenosauca darbinieka vārdu un uzvārdu.

Bomiņa vietnieks Germans Ivanovs aģentūrai LETA skaidroja, ka Ķekavas Pašvaldības policija un dome atrodas vienā ēkā. Skaņu ierakstošas iekārtas esot izvietotas policijas telpās, un tās ir uzstādītas divos kabinetos - aizturēto telpā, kā arī kabinetā, kur tiek veikta aizturēto personu apskate. Tur šīs iekārtas ir nepieciešamas, lai izvairītos no jebkādiem pārpratumiem. Pēc Ivanova teiktā, DP domes telpās nav atradusi nekādas noklausīšanās ierīces.